Fiecare mamă își dorește ca bebelușul ei să devină puternic și să se îmbolnăvească cât mai rar. Dar, este posibil să protejezi un copil care merge la grădiniță sau la școală de germeni, viruși și diverse infecții?  „Este foarte posibil”,  spune faimosul pediatru Evghenii Komarovskiy. Și oferă părinților 10 sfaturi importante.

Copilul trebuie să petreacă mai mult timp la aer liber

Deci, spuneți nu televizoarelor, computerelor și altor dispozitive. Și ieșiți cu copilul la o plimbare în parc sau la terenul de joacă. Și rețineți că sarcina copilului este să alerge, să sară, să joace fotbal, să urce pe bare. Deci, îmbracați-l astfel încât, în timp ce se mișcă activ, să nu transpire.

Vara, nu duceți copilul în cele mai populare locații, dar în sat

Nimic nu poate fi mai benefic pentru sistemul imunitar decât aerul curat, legumele culese direct din grădină, laptele proaspăt, înotul în râu și mersul desculț pe iarbă. Doza de sănătate pe care o va primi cel mic, în timpul verii cu bunicii săi, ar trebui să-i fie suficientă pentru un an întreg.

Nu torturați copilul cu sterilitate

Un copil obișnuit să trăiască în condiții de sterilitate maximă, este mult mai predispus pentru viruși și microbi. Iar puțin praf și murdărie nu vor face decât să-i întărească sistemul imunitar. Deci, când copilul aruncă un măr pe pământ în timp ce merge, ștergeți-l cu un șervețel și dați-i-l copilului din nou – nu se va întâmpla nimic rău.

Nu vă axați pe vitaminele din farmacie

Pentru că este „chimie”. Încercați să vă asigurați că copilul primește în mod natural toate substanțele nutritive – cu fructe, legume, cereale, lapte și alte produse.

Nu hrăniți copilul forțat

Dacă copilul este sănătos, dar refuză să mănânce, nu este vina lui, ci vina părinților. Dați copilului o minge sau role și trimiteți-l în goană „pentru pofta de mâncare”. Veți vedea, după ce a fugit și s-a jucat suficient, el singur va striga: “Vreau să mănânc!”.

Nu permiteți copilului să mănânce mult dulce

Glucidele rapide sunt un mod sigur de a duce la tulburări metabolice și obezitate. Deci, nu vă axați pe bomboane de ciocolată, produse de patiserie, prăjituri și Coca-Cola. Mai bine să consume mere, banane, struguri și alte fructe și pomușoare de pădure.

Monitorizați activitatea intestinală

Constipația constantă sau diareea slăbesc sistemul imunitar al copilului. Prin urmare, intestinele copilului ar trebui să funcționeze „ca un ceas” și să fie golite în mod regulat. Pentru a face acest lucru, meniul său ar trebui să includă alimente bogate în fibre – cereale, legume, pâine integrală. Este important ca copilul să obțină suficiente lichide și să nu mănânce alimente uscate.

Mențineți o temperatură constantă în camera copilului

Cea mai bună temperatură pentru sănătate este de 20 C, iar umiditatea aerului este de cel puțin 50%. Nu uitați să faceți curățenie umedă în mod regulat și, de asemenea, să aerisiți camera înainte de a pune copilul în pat. Și scoateți din camera copiilor „colectoarele de praf” – covoare, perdele grele, mobilier tapițat, pentru că ele adesea provoacă alergii.

Nu vă fie frică de bolile „copilărești”

Mulți părinți ezită să-și trimită copilul la grădiniță tocmai din cauza posibilității de a contracta varicela sau rubeola. Nu trebuie să vă fie frică de acest lucru. Dacă nu la grădiniță, atunci la școală micuțul va „prinde” oricum infecția. Și cu cât copilul este mai mare, cu atât sunt mai probabile complicațiile. Deci, este mai bine să înduri aceste boli în copilăria timpurie.

Pregătiți copilul din timp pentru grădiniță

Adaptați copilul într-un regim de „grădiniță” ce ține de hrănire și somn. Nu-i limitați comunicarea cu alți copii. Lăsați copilul mai mult la bunici. Apoi, micuțul se va obișnui cu grădinița mai rapid și mai ușor. Și va putea evita stresul psihologic, care este, de asemenea, adesea cauza unor boli.

Sursă: umbrella.green