Partea cea mai bună atunci când vine vorba de scruburi este faptul că sunt foarte ușor de realizat acasă. Asta înseamnă că poți alege ingredientele pe care le folosești în așa fel încât pielea ta să nu sufere mai apoi iritații. Cu toate acestea, acordă atenție ingredientelor folosite, deoarece pot avea efecte nedorite asupra pielii.

Spre exemplu, îți recomandăm să eviți lămâile proaspete și oțetul de mere. Acestea îți pot provoca mâncărimi, ba chiar arsuri și iritații.

Pentru a avea rezultate vizibile, încearcă să introduci folosirea scrubului în rutina ta de îngrijire – folosește-l de două ori pe săptămână. Ți-am pregătit mai jos 10 rețete pentru scruburi pe care le poți „prepara” acasă:

Scrub cu sare de Himalaya

Sarea de Himalaya este alegerea perfectă pentru un scrub preparat în casă. Partea cea mai bună când vine vorba de scruburi pe bază de sare este că aceasta se dizolvă chiar în timpul aplicării și spălării. Combină sarea cu un ulei natural – de măsline, de avocado, de jojoba – ajută la hidratarea pielii.

Cum să prepari – pune o cană de sare de Himalaya într-un bol. Adaugă o jumătate de cană de ulei de măsline sau din uleiul tău preferat, după care amestecă până obții consistența pe care ți-o dorești. Poți pune și câteva picături de ulei esențial pentru parfum.

Scrub cu zahăr, ulei de cocos și fulgi de ovăz

Acest scrub o să-ți curețe pielea și îi va reda aspectul luminos. Fulgii de ovăz sunt cei care fac pielea catifelată și îi oferă aspectul pe care ți-l dorești. Uleiul de cocos este antiinflamator și poate închide porii, mai ales dacă este folosit pentru ten. În cazul în care te confrunți cu acneea, îți recomandăm să folosești ulei de argan, floarea-soarelui sau șofran.

Cum să prepari – încălzește 2-3 linguri de ulei de cocos sau folosește-l la temperatura camerei. Combină cu o jumătate de ceașcă de zahăr alb sau brun. Adaugă apoi un sfert de cană de ovăz. Folosește-l în ziua în care l-ai făcut, deoarece lăsat mai mult, riști ca ovăzul să se înmoaie și să își piardă calitățile.

Scruburi cu avocado și miere

Avocado conține vitamine și antioxidanți care hrănesc pielea. Uleiul de avocado este, de asemenea, calmant pentru piele, în timp ce mierea are proprietăți antiseptice și antiinflamatorii.

Cum să prepari – amestecă o jumătate de avocado cu 3 linguri de miere și 2 linguri de mălai într-un bol. Aplică apoi pe pielea umedă și clătește cu apă caldă.

Scrub cu lapte de migdale

Dacă ai probleme cu acneea sau cu tenul gras, acest scrub ți se potrivește perfect. Laptele este hidratant, folosirea scrubului ajutând și la o bună exfoliere a pielii. Evită scruburile care conțin coajă de nucă, deoarece folosite greșit pot provoca iritații sau răni ale pielii.

Cum să prepari – combină o jumătate de ceașcă de argilă, o jumătate de ceașcă de făină de migdale și două linguri de lapte praf. Adaugă două linguri de lapte și ulei de migdale până obții o pastă. Aplică pe corp și lasă se se usuce înainte de spălare.

Scrub cu ulei de cocos și zahăr brun

Nu trebuie întotdeauna să îți exfoliezi întregul corp. Poate vrei doar să scapi de petele pigmentare de pe coate și genunchi – acesta este scrubul perfect pentru asta.

Cum să prepari – combină o ceașcă de zahăr brun cu o jumătate de ceașcă de ulei de cocos. Masează în zonele cu probleme și apoi clătește cu apă caldă.

Scrub cu ceai verde

Matcha este un tip de ceai verde bogat în antioxidanți și ajută la repararea pielii după expunerea la razele soarelui. Ceaiul verde conține și cafeină, care are rolul de a îndepărta roșeața pielii. Folosirea sa este recomandată mai ales în cazul celor care suferă de acnee.

Scrub cu ovăz, miere și iaurt

Acest scrub îți calmează pielea datorită folosirii ovăzului și în același timp îți netezește pielea cu ajutorul mierii și iaurtului. Iaurtul are și rolul de a-ți exfolia delicat pielea.

Cum să prepari – într-un blender combină 2 linguri de ovăz cu 2 linguri de semințe de floarea-soarelui. Amestecă până obții o pastă, apoi adaugă încă 4 linguri de iaurt și 2 de miere. Aplică pe față, gât și corp, și lasă-l să acționeze trei minute înainte de a-l îndepărta cu apă caldă.

Scrub cu zahăr, mere și ceai verde

Acest scrub este ideal dacă tenul tău se confruntă cu acneea și îți recomandăm să-l folosești de trei ori pe săptămână.

Cum să prepari – combină o treime de ceașcă cu mere pisate cu o jumătate de cană de zahăr brun. Amestecă și adaugă trei frunze de ceai verde și ulei de măsline. Amestecă până când ingredientele formează o pastă. Aplică pe pielea umedă și lasă să acționeze.

Scrub cu ulei de trandafir

Uleiul de trandafir este cunoscut pentru beneficiile sale când vine vorba de procesul de anti-îmbătrânire. Conține vitamina A și E și ajută la regenerarea celulelor.

Cum să prepari – combină o ceașcă de zahăr foarte fin cu un sfert de ulei de măsline și o lingură de ulei de trandafir. Masează bine și clătește cu apă caldă.

Scrub cu migdale și smântână

Pentru a obține atât o exfoliere potrivită, cât și un efect hidratant, îți recomandăm acest scrub.

Cum să prepari – amestecă jumătate de cană de ovăz cu 2 linguri de făină de migdale. Adaugă apoi o jumătate de ceașcă de smântână și o lingură de miere. Poți folosi pasta pe care ai obținut-o și pentru ten, dar și pentru corp. Lasă să acționeze trei minute și apoi îndepărtează cu apă caldă.

Sursa

Distribuie articolul: