Specialista în dermatologie, dr. Irina Batîr, administrează o pagină de instagram prin intermediul căreia distribuie informații utile pentru fiecare dintre noi. Recent aceasta a venit cu 10 reguli de îngrijire a pielii feței, corpului sau mâinilor, în sezonul rece pe care vă îndemnăm să le descoperiți, învățați și urmați și voi, dacă vă confruntați cu diverse probleme de ordin dermatologic.

„Când avem acele devieri de temperatură, când ne expunem aerului uscat din încăperi, cumva pielea noastră începe să sufere, să apară acea piele uscată, să apară o descuamare, roșeață, zemuire, acutizări a dermatitelor atopice. Știm foarte bine că acestea sunt o consecință a timpului rece, a temperaturii, a secreției mai scăzute a glandelor sebacee în această perioadă și acea mantie hidrolipidică are cumva de suferit. În această perioadă utilizăm mai frecvent dezinfectante și trebuie să ne spălăm pe mâini mult mai des și aceasta face ca pielea de la nivelul mâinilor noastre să aibă de suferit, să ne apară acele dermatite de contact, alergice sau iritative, care se acutizează”, explică dermatologa.

10 reguli de urmat pentru a ameliora sau reduce din senzațiile neplăcute:

  1. Important! Să folosim permanent cremele de hidratare/emoliente. (Creme care conțin umectanți precum glicerină, unt de shea, ceramide, etc.)
  2. Regula celor trei minute. Cel mai corect este să aplicăm produsele imediat după spălare, când pielea este încă ușor umedă.
  3. Dușuri mai scurte în locul băilor fierbinți, durata medie să fie de 5-7 minute, iar temperatura apei să fie 35-36 de grade.
  4. Folosirea umidificatorului / vaporizatorului pentru a evita uscarea aerului.
  5. Menținerea temperaturii mai joase în încăpere de aproximativ 20-21 de grade celsius. (Potrivit recomandărilor OMS, în camera bebelușului ar trebui să fie până la 18 grade).
  6. Nu uităm de protecția solară care este la fel de necesară și în sezonul rece.
  7. Hidratarea internă este la fel de importantă ca și în sezonul cald.
  8. Folosirea unui ser pentru îngrijirea tenului. Specialista recomandă un produs pe bază de acid hialuronic pentru o hidratare intensă.
  9. Evităm utilizarea produselor care conțin alcool.
  10. Folosim produse cu un PH neutru.

Adresați-vă unui medic dermatolog în cazul în care aveți o problemă la nivelul pielii, deoarece doar specialistul vă poate recomanda acele produse necesare tipului de ten sau patologiei voastre.

Pentru mai multe detalii urmăriți filmulețul de mai jos.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Dr. Irina Batir (@dr.irinabatir)

Sursa: Instagram/IrinaBatîr