De și e încă foarte tânără, Mihaela Tabură știe bine a distinge folclorul autentic de muzica populară a timpurilor noastre. Interpreta se laudă cu numeroase premii pe la concursurile de profil din țară și din România, distincții care confirmă încă o dată că e demnă de numele de „artistă de muzică populară” și este o speranță a muzicii populare și folclorice de la noi.

Am rugat-o pe Mihaela să facă evaluarea anului 2015, an care s-a dovedit a fi foarte productiv pentru ea ca interpretă și care i-a reconfirmat faptul că drumul său în muzică nu este întâmplător.

1. Am realizat 7 piese alături de Orchestra lui Eugen Duminică, începute încă în 2013. La 6 piese dintre cele înregistrate îmi aparțin și textul și melodia, acestea fiind primele mele realizări pentru public din muzica populară!

2. Este o continuitate frumoasă și o reală încredere în mine, de a merge mai departe Trofeul concursului de muzică „Maria Drăgan”, obținut în 2014.

3. Anul 2015 mi-a adus prima colaborare cu Orchestra „Mugurel” și dirijorul acesteia, maestrul Ion Dascal. Alături de ei am realizat piesa „Cântecul și omenia”, autoarea căreia sunt. Este o nouă etapă în cariera mea, o realizare importantă și o experiență foarte plăcută care sper mult să continue.

4. Tot în 2015 am început a participa la festivaluri în România, iar premiile nu s-au lăsat așteptate: „Cântecele Neamului”, din Suceava – premiul II; „Drăgan Muntean”, din Deva – Mențiune; „Valeria Peter Predescu”, din Bistrița – premiul pentru cea mai buna interpretare al cântecului Valeriei Peter Predescu; „Cântec de dragoste de-a lungul Dunării”, din Brăila; „Pe marginea Dunării” – din Giurgiu – premiul Special; „Pe deal la Teleormănel” – în Teleorman – premiul „Alexandru Dachin”… Toate acestea pe parcursul anului 2015. A fost o experiență unică, noi prieteni și emoții de nedescris de fiecare dată când pășeam pe scenă.

5. Primul concert alături de Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros, s-a întâmplat tot în 2015, la Botoșani – a fost ca un vis plin de emoții, devenit real.

6. Un premiu mult mai special pentru mine, dar și foarte important în cariera mea – am devenit Câștigătoarea Locului I la Concursul de cântec „Nicolae Sulac”, ediția 2015.

7. Am reușit să realizez prima piesă alături de Orchestra „Lăutarii” și Corneliu Botgros – „Dor de casa și de sat”, o melodia la care muzica și textul la fel îmi îmi aparțin.

8.Premiul Mare la Concursul „Prezintă Orchestra Folclor – Dirijor Petre Neamțu” a fost de asemenea un pas important în diversificarea repertoriului meu.

9. 2015 mi-a adus și primul Videoclip din carieră la piesa „Dor de casă și de sat”, videoclip filmat în satul meu natal, Coşcodeni. Este o colaborare pe care am așteptat-o aproape un an de zile, dar care s-a dovedit a fi cea mai frumoasa melodie din repertoriu meu de până acum.

10. Participarea în cadrul Spectacolelor „Potcoava de aur” 2015, ediția a X-a a confirmat faptul că am devenit cunoscută și la radio și TV pentru creațiile și cântecul meu. Mi-a adus emoții frumoase și un pas important în lumea marilor interpreți!”.

Cu siguranță că tânăra interpretă nu se oprește aici, iar 2016 este și mai promițător pentru ea. Noi îi dorim Mihaelei Tabură mult succes, oameni de valoare în calea sa, inspirație multă și noroc!