Cu siguranță toate produsele ce au termen de valabilitate mic, de exemplu iaurtul, lactatele, carnea proaspătă, trebuie păstrate în anumite condiții, respectiv temperaturi. Dar cum procedăm cu fructele, mierea și pâinea? Le păstrăm în frigider sau nu? Aflați răspunsul din articol. 

Pâinea

Să păstrezi pâinea în frigider este inutil. Ceea ce într-un final se va păstra, slabe șanse că va mai fi apetisant. Miezul va deveni umed și tare. Dacă planificați să mâncați pâinea timp de patru zile, atunci o puteți lăsa pe masă, acoperind-o cu un șervețel. Iar când e vorba de termen mai lung, acoperiți pâinea cu un șervețel moale și puneți-o în congelator.

Cafeaua

Pare foarte logic că ea nu are ce căuta în frigider, dar unii oameni chiar o păstrează în frigider, fără să-și dea seama cât de mult îi influențează gustul. Boabele de cafea, din cauza temperaturilor mici și umiditate, își pierd aroma și îmbibă mirosuri străine. Cel mai bun loc pentru cafea este unul întunecat și uscat.

Ceapa

Umiditatea din frigider nu este cea mai benefică pentru păstrarea ei. Din cauza umidității chiar și o ceapă întreagă nu își va păstra prospețimea. Un alt factor este că din aceeași cauză crește numărul de bacterii, care duce la mucegăire. Cel mai bine ceapa se păstrează în locuri răcoroase și uscate, dar niciodată să nu o puneți alături de cartofi.

Uleiul de măsline

Prima și cea mai importantă regulă în depozitarea uleiului de măsline este menținerea temperaturii. Temperatura optimă pentru el este de + 12-16 grade. În frigider, uleiul poate începe să se stratifice, de asemenea, este posibil să se schimbe consistența produsului de la lichid la unul mai dens (nu fără pierderea gustului și a aromei, desigur).

Busuiocul

În frigider, frunzele de busuioc se usucă repede, își pierd aroma și, de asemenea, absorb perfect toate mirosurile străine, drept urmare salata sau sandvișul proaspăt vor dobândi o aromă minunată de paste pregătite ieri sau omletă de dimineață. Busuiocul este în primul rând o plantă și este mai bine să-l păstrați într-un borcan cu apă, punând tulpinile acolo. În general, aceste reguli sunt valabile pentru orice verdeață.

Mierea

Când este depozitată corect, mierea nu are practic un termen de valabilitate. Ea trebuie păstrată într-un borcan (de preferință de sticlă) bine acoperit cu un capac, într-un loc întunecat și la temperatura camerei. Mediul rece încurajează cristalizarea mierii și schimbarea gustului acesteia, iar noi nu avem nevoie de asta.

Ciocolata

La temperaturi scăzute, ciocolata se acoperă cu un strat alb, neplăcut. Acest lucru se datorează faptului că frigul îngheață umezeala și cristalele de zaharoză încep să apară pe suprafața ciocolatei. Strict vorbind, din această cauză, ciocolata nu se deteriorează, dar își pierde din aparență și mai important, gust.

Merele

De asemenea, nu trebuie puse în frigider imediat după cumpărare. De fapt, povestea aici este opțională: merele pot fi păstrate timp de aproximativ o săptămână la temperatura camerei și numai după asta în frigider. Unele tipuri de mere pot fi depozitate la o temperatură medie (17-18C) timp de aproximativ o lună, cu condiția să fie ambalate individual.

Bananele

La fel ca merele, bananele pot fi refrigerate la dorință. Dacă ați cumpărat banane necoapte, este mai bine să le lăsați să se coacă într-un loc răcoros, dar nu rece, într-o pungă de hârtie (puteți, de altfel, cu mere). Bananele coapte din frigider se întunecă rapid și devin maronii, dar până la un anumit moment acest lucru nu le afectează în niciun fel gustul.

Roșiile

În frigider, roșiile își pierd gustul și se înmoaie, deoarece aerul rece păstrează procesul de maturare și turnare a sucului de roșii. O aromă strânsă, măcinată, cu singuranță nu este ceea ce așteptăm de la roșiile coapte, așa că trebuie să le depozităm într-un loc răcoros (dar nu rece) și aerisit.

Sursă: marieclaire.ru