O parte importantă a îngrijirii de sine pentru majoritatea oamenilor implică și îngrijirea părului. Nimeni nu vrea ca părul său să arate rău sau să fie nesănătos, motiv pentru care majoritatea dintre noi au ritualuri sacre de îngrijire a părului pe care le respectăm. Iată ce greșeli trebuie să eviți pentru a avea un păr sănătos și mătăsos.

Nu îți cureți peria de păr în mod regulat

Mulți dintre noi neglijează curățarea regulată a periei de păr. De fapt, atunci când îți alegi peria de păr potrivită pentru tine, asigură-te că este una pe care o poți curăța cu ușurință. Deși am văzut cu toții perii de păr care se murdăresc din cauza părului, a acumulărilor de produse, a pielii și a prafului, bacterii și ciuperci suplimentare pot crește pe materialul din interiorul periei. Folosirea unor instrumente murdare pe părul tău va răspândi acumulările și bacteriile, iar scalpul tău se poate inflama, ceea ce duce la căderea părului.

Peria trebui spălată la fiecare două-trei săptămâni.

Folosești șamponul uscat prea des

Folosirea șamponului uscat este o modalitate ușoară de a da părului tău un aspect de prospețime, dar dacă îl folosești în mod regulat și nu îl speli corespunzător, poate duce la slăbirea părului. Acumularea șamponului uscat poate reține bacteriile nedorite și poate crea ciuperci nesănătoase care duce la dezvoltarea unor condiții anormale ale scalpului, iar acumularea de produs încetinește întoarcerea celulară și distribuția substanțelor nutritive, ceea ce slăbește foliculii de păr.

Așadar, dacă ai folosit șampon uscat într-o zi, atunci când ajungi acasă e  necesar să-ți speli părul.

Îți speli părul cu apă fierbinte

Pentru multe persoane, nimic nu este mai relaxant decât un duș fierbinte. Cu toate acestea, atunci când îți speli părul, folosirea apei extrem de fierbinți este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face.  Foliculii de păr sunt expuși la daune de mediu și oxidative, ceea ce poate duce la căderea părului. Căderea părului se accelerează din cauza slăbirii aderenței rădăcinilor de păr deteriorate. Acest lucru poate duce, de asemenea, la încărunțirea prematură.

Temperatura perfectă a apei pentru părul tău este de aproximativ aproximativ 37 de grade Celsius.

Îți ții părul prins în fiecare zi

Adesea optăm pentru cozi de cal și cocuri super strâmte.  Din nefericire, purtarea regulată a părului într-o coafură strâmtă îi face rău și poate cauza căderea excesivă a părului.

Îți perii părul când e ud

Atunci când este ud,  părul se află în cea mai vulnerabilă și sensibilă stare. Periajul poate, de fapt, să îl întindă prea mult, să îl tragă prea tare și, în cele din urmă, să îți rupă părul.

De asemenea, după ce îl speli, ar trebui să aștepți până când se usucă înainte de a-l peria. Cel mai bun moment pentru a-ți peria părul este atunci când este aproape sau complet uscat.

Nu folosești protecție termică atunci când folosești uscătorul de păr sau îți îndrepți părul

Dacă folosești uscătorul de păr, dar nu folosești protecție termică, nu te mira că părul tău se deteriorează rapid și că ai vârfuri despicate aproape săptămânal. Produsele pentru protecție termică a părului conțin  silicon care acoperă cuticula părului protejându-l de temperaturile ridicate.

Nu îți protejezi părul la soare

Apropo de daunele provocate de căldură, multe persoane uită complet să își protejeze părul de soare. Dacă părul tău este supus unei expuneri prelungite la soare, razele UVA și UVB pot deteriora învelișul exterior al firului de păr, numit cuticulă. Aceasta poate deteriora firul de păr și poate duce la decolorare, încărunțire timpurie, fire uscate și fragile, vârfuri rupte sau despicate, subțiere și încrețire.

Cel mai bun mod de a-ți proteja părul pe timp de căldură este să porți o pălărie.

Îți freci părul ud cu un prosop

Așa cum am menționat anterior, părul este cel mai sensibil atunci când este ud. Din acest motiv, trebuie să-l tratezi cu blândețe. Frecarea viguroasă a acestuia cu un prosop este un obicei pe care ar trebui să te străduiești să-l elimini.

Îți speli părul prea des

De câte ori pe săptămână îți speli părul depinde de tipul tău de păr, de produsele pe care le folosești, precum și de nevoile tale. Cu toate acestea, spălarea excesivă a părului duce la deteriorarea acestuia, așa că experții în păr recomandă să nu îți speli părul decât dacă este neapărat necesar.

Îți piepteni părul de la rădăcină în jos

Deși acest lucru poate părea de la sine înțeles, o mulțime de oameni nu știu că, ori de câte ori îți perii părul, ar trebui să începi de la bază. Cea mai mare greșeală pe care o fac multe persoane atunci când își descurcă părul este să înceapă de la rădăcină în loc de vârfuri. În schimb, începe de jos și mergi în sus.

 

Distribuie articolul: