Cu siguranță ai auzit și tu măcar o dată de cel mai frumos drum montan din România – Transfăgărășan (sau cum i se mai spune: drumul printre nori). 

Transfăgărășanul este drumul printre munți, construit prin îmbinările resurselor naturale cu puterea și priceperea omenească. Considerat una dintre cele mai impresionante șosele din Europa, acesta traversează cea mai înaltă unitate alpină din România, Munții Făgăraș, și face legătură între zonele istorice Muntenia și Ardeal. Pe parcursul a celor 92 de km între comuna sibiană Cărțișoara și comuna Bascov, județul Argeș, Transfăgărășanul dezvăluie peisaje spectaculoase.

Traversarea acestuia reprezintă o adevărată provocare pentru șoferi, îmbinând adrenalina provocată de numeroasele serpentine cu priveliștile feerice care vă desprind de realitate.

De curând am vizitat acest acest loc și vreau să vă conving și pe voi să o faceți. Iată câteva motive pentru care trebuie să mergi pe „drumul printre nori”:

1.  Vei respira cel mai curat și proaspăt aer.

2. Vei avea ocazia să urci la una dintre cele mai frumoase cascade din România – Cascada Bâlea.

View this post on Instagram

O postare distribuită de @vvv.vvvv.q

3. Vei vizita lacul Bâlea.

4. Vei vedea drumul prin serpantine, de sus.

5. Îți vei antrena atenția și talentul de șofer. Da, trebuie să fii foarte atent cum conduci. (Vei primi o doză bună de adrenalină).

6. Vei vedea cascada Capra și vei face poze magnetice în câteva minute.

7. Vei vedea cele mai frumoase peisaje ale naturii. Da, tot ce NU este atins de om este fabulos. 

8. Vei merge cu vaporul pe lacul Vidraru

9. Te vei întâlni cu ursul. Știu că mulți dintre voi vor să vadă urșii, dar trebuie să fiți foarte atenți (totuși sunt animale sălbatice) .

10. Vei face multe fotografii fabuloase, vei bea apă din cascadă și, în drum spre Transfăgărășan, te vei putea opri la Sighișoara și Castelul de Lut.

 

 

 

 

Distribuie articolul: