O relație trebuie să-ți aducă beneficii și să te inspire să te autodezvolți. Partenerul pe care îl alegi trebuie să te respecte și să te susțină. E foarte important ca să aveți aceleași valori și scopuri. Uneori, dragostea nu e suficientă. Alteori, ne îndrăgostim de persona nepotrivită și încercăm să o schimbăm.  În fond, o relație cu persoana cu care nu suntem compatibili sau cu o persoană toxică ne face rău.  Nu mai aștepta ca iubitul să se schimbe sau  să fie așa cum îți dorești. Rupe relația și nu pierde timpul în zadar cu  cineva care nu te merită.

Așadar, mai jos am selectat 10 motive să te desparți de iubitul tău.

  1. Aveți valori diferite

E foarte important să avem aceleași valori cu persona dragă, astfel, evităm certurile. Am pus punct unei relații deoarece el avea alte viziuni politice. Voi evita cu orice preț un bărbat rasist, xenofob, homofob. Inițial, pare un detaliu nesemnificativ, însă, pe termen lung diferențele de opinii influențează relația și poți începe să urăști persoana de lângă tine.

  1. Scopuri diferite

Tu îți dorești o familie, el încă nu e pregătit. Nu pierde timpul. Găsește persoana care are același scop ca tine. Viața noastră nu e ca serialul ,,Sex and the city”. În realitate, Big e antieroul, cel care nu ar renunța la libertate pentru o femeie. Chiar și autoarea a declarat că Big nu s-ar fi căsătorit cu Carrie și aceștia erau toxici unul pentru altul. Dacă bărbatul îți spune că nu vrea o relație serioasă, ascultă-l. Nu încerca să-l convingi. Vei pierde timpul.

  1. Are prea multe defecte

Nu există om perfect și toți avem defecte. Dar unii nu conștientizează defectele pe care le au și consideră că persoana iubită trebuie să-i accepte așa cum sunt. O relație cu astfel de persoană îți va face viața un iad și adesea e una toxică.

  1. Te jignește și te înjosește

Niciodată nu accepta o astfel de atitudine. Și nu-l ierta atunci când îți spune că era nervos, că a avut o zi proastă. Partenerul te poate critica, dar să o facă constructiv, având intenții bune. E frumos când devenim mai buni datorită persoanei iubite și creștem împreună. Însă, jignirile nu te ajută cu nimic și te pot face să-ți pierzi încrederea în sine.

  1. E gelos și posesiv

Gelozia nu e o dovadă a dragostei. Orice relație se bazează pe încredere. Iubitul nu trebuie să-ți interzică să te vezi cu prietenii sau să-ți facă scene de gelozie. O relație cu astfel de om te va face să te simți ca într-o colivie. Nu trebuie să-ți fie frică de partenerul tău și să-l minți, temându-te de reacția lui.

  1. Mama e regină

Știi acel tip de bărbat care nu iese din cuvântul mamei? Fugi de el. În relație trebuie să fie doar doi, fără ca familia să se implice. Acest tip de bărbat o va asculta mereu pe mama, iar tu vei fi mereu pe locul doi, în cel mai bun caz. Respect bărbații care-și admiră mamele, dar sunt independenți și au ieșit de sub fustă.

  1. E leneș

Nu ești materialistă dacă  alegi un bărbat care muncește și are un salariu decent. Nu cred că-ți dorești să îți întreții iubitul. E foarte important ca ambii să munciți și ambii să vă construiți viitorul, să cumpărați o casă, în care să vă simțiți confortabil sau să călătoriți. Un bărbat leneș te va face să renunți la dorințele și visurile pe care le ai.

  1. E arogant

Știi acel tip care se crede superior? Nu e. Te va trata ca pe un obiect și  va trebui să lupți cu orgoliul lui de bărbat alfa.

  1. E misogin

Din păcate, mai sunt bărbați care au rămas în secolul trecut. Aceștia vor vrea ca tu să faci totul prin casă, dar și să lucrezi. El crede că e onoare pentru femeie să aibă grijă de casă și să fie mamă. Cu astfel de bărbat, vei fi mai mult femeie de serviciu decât iubită.

  1. Nu are nivelul de inteligență pe care ți-l dorești

Poate vrei să-i vorbești despre o carte pe care ai citit-o, iar el îți răspunde că doar tocilarii citesc, scuipând coji de semințe. Ar trebui să poți discuta cu iubitul tău despre orice, să comentați evenimentele zilnice, să dezbateți un episod dintr-un serial.  Inteligența e sexy și e calitatea pe care o apreciez cel mai mult la bărbați. De la un bărbat inteligent vei afla zi de zi ceva nou și relația voastră nu va fi monotonă.