Zilele în care simți că nu mai poți și nici nu vrei să faci nimic își mai fac prezența uneori. În timp ce unii specialiști recomandă ca în aceste zile să ne permitem să lenevim, alții susțin că pentru aceste zile există un set de pași bine definiți pe care trebuie să-i faci și care te vor scăpa de această stare.

Aerul proaspăt al dimineții

Fie plouă, bate vântul sau cerul este senin, aerul dimineții are un farmec aparte. Este proaspăt, curat și te invită respiri adânc și îți liniștești mintea.

Ridică-te din pat (poți păstra pătură!) și mergi până la fereastră. Deschide geamul și inspiră, apoi țineți respirația câteva secunde. Eliberează aerul în mod controlat și prelung, apoi repetă același exercițiu de minimum cinci ori.

Posibilitatea de a face un duș fierbinte

Îți este frig și nici măcar păturica pufoasă în care te-ai înfofolit nu este suficientă. Doar gândul ar trebui te dezvelești te îngrozește. Cu toate acestea, există ceva ce te-ar face te simți de două ori mai bine: un duș fierbinte.

Așadar, ridică-te, mergi până în baie și plonjează direct sub jetul de apă caldă. Nu te grăbi, poți rămâne acolo oricât de mult dorești. Nici nu ai realizat, dar tocmai ai reușit te ridici și îți începi ziua. Felicitări!

Papucii tăi preferați

Dacă nu ai o pereche de papuci pufoși, este momentul îți cumperi una! Până atunci, sigur ai un alt obiect care te face te simți mai confortabil acasă. Un halat de baie moale, o pereche de colanți extrem de comozi sau acel hanorac oversized, pe care adori îl porți.

Gândește-te , oricât de grea ar părea ziua din fața ta, te poți simți confortabil în timp ce te ocupi de orice task ar trebui rezolvi. Acest lucru te va sprijini și îți va oferi încredere!

Mirosul cafelei (sau al ceaiului)

stai în pat într-o zi mohorâtă este minunat, dar știi ce este și mai bine? bei o cafea fierbinte, preparată exact așa cum îți place ție. Sau un ceai aromat, de ce nu?

Știm deja ți-am făcut poftă, așa fugi în bucătărie și apucă-te de treabă. Folosește cana ta preferată și bucură-te de băutura ta fierbinte pe fotoliu sau în dreptul ferestrei.

Liniștea matinală

Dimineața este, cu siguranță, cel mai liniștit moment al zilei pe care îl ai. Dacă tot este aici, de ce nu profiți de el? Folosește liniștea și pacea matinală pentru a face yoga, pentru a dansa, pentru a citi sau pentru a-ți prepara un mic dejun delicios. Doar tu cu tine, fără telefoane, e-mailuri sau ședințe!

 Produsul tău preferat de skincare sau parfumul favorit

Fără îndoială, ai un produs cosmetic preferat. Fie este acel cleanser eficient pe care îl folosești în fiecare dimineață, crema hidratantă care îți răsfață tenul, loțiunea de corp cu aromă de vanilie sau parfumul tău favorit, care îți aduce aminte de ceva drag. Dacă rămâi în pat, nu te vei putea bucura de nimic dintre acestea. Așadar, haide, ți curaj și mergi în fața oglinzii. Te vei simți mult mai bine!

Mâncarea ta preferată

OK, dacă nimic de până acum nu a funcționat, imagineazăți felul tău de mâncare preferat. Nu spune smoothie verde, ci gândește-te la acea farfurie perfectă, pe care ai manca-o oricând, mai ales când îți este poftă de ceva bun.

Acum, gândește-te , dacă te ridici din pat, vei putea manca exact acel lucru. Nu contează dacă poți ți-l gătești, pentru ai întotdeauna opțiunea de a-l comanda. Ce zici?

Posibilitatea de a te întâlni cu persoana favorită

Poate fi vorba despre mama ta, prietena ta cea mai bună, sora, colega de birou, partenerul de cuplu sau oricine altcineva. Nici măcar nu trebuie aibă posiblitatea de a se întâlni fizic cu tine, căci 2020 deja ne-a obișnuit cu videocall-urile pe Zoom.

Oricât de plictisită, supărată sau melancolică ai fi, acea persoană îți va oferi un boost de energie, așa ridică-te din pat, bea un pahar mare cu apă, apoi trimite un mesaj.

Gândul că vei fi mândră de tine la finele zilei

Chiar dacă această zi nu a început foarte bine, are toate șansele se termine într-un mod plăcut. Dacă te vei ridica din pat și vei face cel puțin un lucru pentru tine însăți, seara vei avea ocazia de a te simți mândră de tine, iar acest sentiment nu poate fi echivalat de nimic altceva!

Recunoștința pentru încă o zi

Dacă niciunul dintre punctele de mai sus nu ți-a oferit suficientă motivație pentru zilele mohorâte, următorul exercițiu. Ia o agendă și un pix, scrie minimum trei lucruri pentru care ești recunoascatoare astăzi. Da, chiar și atunci când vremea este mohorâtă, iar tu nu ai chef de nimic, poți găsi ceva de care te bucuri. Simplul fapt ai un pat confortabil și posibilitatea de a mai rămâne în el cinci minute este un motiv de recunoștință!

Sursa: AndreeaRaicu.ro

Distribuie articolul: