Fată sau băiat? Pot părinții să aleagă sexul copilului? Răspunsul corect este – NU!  Pentru cele mai multe cupluri, probabilitatea de a alege sexul copilului este identică cu aceea de a da cu banul. „Cap” băiat, „pajura” fată. Șansă de a avea un copil de un sex sau altul este de 50 la 50.

Asta însă nu i-a împiedicat pe oameni  încerce  găsească diverse metode pentru a mari șansele într-un sens sau altul. S-au emis diverse teorii privind selecția sexului copilului.

Iată 10 mituri, potrivit gyneco.md, despre planificarea sexului copilului

Dacă femeia ajunge la orgasm înaintea bărbatului, crește probabilitatea de a concepe un băiat.

Dacă se evită ajungerea la orgasm a femeii, ar crește șansele de concepere a unei fetițe.

Cu cât mai multe ejaculări au loc (cu cât mai mult sex), cu atât mai mare ar fi probabilitatea de a concepe o fetiță.

Dușul vaginal (pe care nu îl recomandăm, în general) cu soluții bazice, așa ca soda de masă, ar favoriza conceperea unui băiat.

Pentru a îmbunătăți mediul din vagin pentru sperma de băiat, s-ar recomanda adăugarea în dieta alimentară de mai mult potasiu: banane, carne, piersici, ciocolată.

Pentru a îmbunătăți mediul din vagin pentru sperma de fată, s-ar recomanda adăugarea în dieta alimentară de mai mult magneziu: nuci, semințe, verdețuri, alimentația vegetariană.

Abstinența de la sex pe parcursul a mai multor zile înainte de momentul conceperii ar crește șansele de a concepe un băiat.

Pozițiile în sex, prin care penetrarea este mai adâncă (mai aproape de cervix) ar favoriza conceperea unui băiat.

Pentru că sperma cu materialul genetic de băiat ar fi mai rapidă decât de fată, cu cât actul sexual are loc mai aproape de momentul ovulației, cu atât ar fi mai mari șansele de a concepe un băiat. Aceasta este numită și metoda Shettles care afirmă că ar avea o rată de succes de 75%.

Eliminarea de sare din alimentație ar crește șansele de concepere a unei fetițe.

Tu ce mituri mai știi? 

Sursa

Distribuie articolul: