Cu siguranță îți dorești ca, odată cu trecerea timpului să devii mai bună, mai perseverentă, iar visele tale să se transforme în realitate. Adevărul este că uneori, anumite obiceiuri, ne țin departe de acest scenariu. Care sunt lucrurile care te împiedică să evoluezi în viață, vezi mai jos. 

Ți-ai spus vreodată că vei face anumite lucruri și apoi nu s-a mai întâmplat nimic? Asta pentru că nu ai mai făcut nimic. Nu ai avut ritualurile potrivite – lucruri pe care să le faci în fiecare zi, care se adună și îți condiționează treptat corpul și mintea să facă ce trebuie făcut astfel încât să te ajute să ajungi acolo unde îți dorești. Ritualurile te definesc. Toate rezultatele obținute în viață provin din ritualuri.

Iată care sunt acele lucruri pe care le facem în fiecare zi și care ne împiedică să avansăm în viață:

Nu schimbi nimic și te aștepți la rezultate diferite. Dacă vrei să faci o schimbare trebuie să încerci lucruri noi astfel încât să îți dai seama ce funcționează și ce nu.

Aștepți momentul potrivit. Nu poți aștepta momentul potrivit – acesta nu va veni niciodată. Uneori trebuie să îți asumi riscuri și să sari în necunoscut

Nu îți planifici deloc timpul. Îți planifici zilele? Te-ai trezit astăzi și ai știut ce ai de făcut? Dacă nu, poate că este timpul să începi să îți faci un plan foarte bine pus la punct.

Refuzi să accepți riscurile necesare. A trăi înseamnă a învăța pe măsură ce mergi pe drumul vieții. A trăi este o treabă riscantă. Fiecare decizie, fiecare interacțiune, fiecare pas, fiecare moment vine la pachet cu un risc (uneori micuț, alteori uriaș).

Faci din respingerea de ieri punctul central al zilei de astăzi. De prea multe ori lași respingerile trecutului să dicteze fiecare mișcare pe care o faci astăzi.

 Refuzi să îți asumi responsabilitatea. Nu orice eveniment din viața ta are legătură cu tine, dar modul în care reacționezi la acestea este legat de responsabilitatea ta.

Vrei ca lucrurile să fie perfecte. Înțelege că ideea de perfecțiune nu doar este nerealizabilă, ci poate distruge o mentalitate productivă.

Eviți adevărul. Transformarea și creșterea personală pot fi incredibil de satisfăcătoare, însă doar atunci când procesul de schimbare se bazează pe onestitate și adevăr.

Nu accepți ideile și perspectivele noi. Ieși din zona de confort, acolo se întâmplă viața ta. Ține minte că ceea ce în prezent este corect, ar putea fi foarte greșit mai târziu.

Vrei și te aștepți ca lucrurile să fie ușoare. Obiectivele ușoare nu există. Un obiectiv este un punct de realizare care necesită efort și sacrificiu.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: