Pe timpul când mulți abia se cunoșteau cu spațiul virtual, Lucia Scheleruc deja își împărtășea ideile fashion pe propriul blog. Azi, Lucia bucură ascultătorii de la Muz Fm, însă nu a uitat de blogging, ultimul fiind mai mult o modalitate de exprimare a Eu-lui.

1. Când și cum ți-ai început calea în blogging?

Totul a început în departații ani ’90. În Moldova abia apăruse internetul, iar noțiunea de blogging, bineînteles încă nu exista, însă exista ideea. Ideea care a căpătat forma unui site care arată aproximativ cum arată un blog de fashion acum. Fiind o fire nonconformistă, care se evidenția din mulțime cu  outfituri mereu ieșite din tipare, un prieten care facea IT, mi-a propus să-mi facă un site unde să scriu și să postez tot felul de chestii ce tin de lumea modei.  L-am lansat, făcusem și câteva postări, dar totul a încetat, nici nu îmi mai amintesc din ce motive.  20 și ceva de ani mai tarziu, cand bloggingul a devenit deja ceva comun, mai multă lume  îmi tot zicea să îmi fac și eu un blog, cunoscându-mi pasiunea pentru haine și vazându-mă zi de zi îmbrăcată interesant și diferit.  Astfel, am continuat ceea ce începusem cândva, în anii ’90 .

2. Numește 3-4 motive pentru care merită să fii un fashion blogger în Moldova?

Zic că întotdeauna trebuie să fii tu insuți și să faci ce-ți dorești și ce îți place, important e să fie ceva frumos și constructiv, iar dacă mai e și util atunci chiar ai motive să continui ce faci, blogging, în cazul meu. Țara contează mai putin. Da, noi moldovenii suntem mai mici la capitolul fashion, dar învățăm foarte repede și am evoluat enorm în ultimul timp, avem suficiente surse de informație pentru asta și ar fi păcat să nu fie așa. Fashion bloggerii e bine să existe și chiar într-o cantitate mult mai mare decât există acum, pentru că ei îți ofera un pdv personal, fiecare reprezintă o manifestare unică,  informează, direcționeaza și îți oferă și inspirație.

3. Te gândești mult timp cum să asortezi hainele pentru aparițiile pe blog? Dar în ținuta de zi cu zi?

Nu-mi ia mai mult de 1 minut, de fapt niciodată nu mă gândesc din timp ce o sa îmbrac, niciodată. Mă trezesc dimineața, iar starea mea de spirit îmi sugerează imediat ce haină vrea, ce culoare, ce formă. Mereu mă îmbrac după dispoziție. Deschid garderoba și dacă fusta în carouri îmi dă starea de bine și satisfacție, pe ea o aleg. Construiesc restul outfitului pornind de la ea, în câteva secunde, imaginar. Și apoi sunt mama unui băiat de 4 ani super energic, dormic de atenție și comunicare non stop, am veșnica insuficiență de timp. Trebuie să reușesc în timp record să aleg ce îmbrac azi, am și uitat ce înseamna să ai timp să faci asta!  Evident că și locul unde mergi și evenimentele la care participi îți dictează și ele un anumit dress code.11692798_1137802772903337_2835143490465530325_n

Pe blog postez ținutele pe care le îmbrac zi de  zi.  Nu aleg outfituri special pentru blog, de fapt inițial am și conceput blogul pentru a posta ținutele mele zilnice.

4. Cum ți-ai defini propriul stil?

Casual -Chic, deși abordez absolut toate stilurile, în funcție de zi și stare.

5. Care alte bloguri fashion citești?

Buro 24/7, Bryan Boy,The Man Repeller, 5 Inch And Up, Style Bubble, Sincerely Jules, Gary Pepper Girl, The Haute Pursuit, Atlantic Pacific, The Sartorialist, The Blonde Salad, dar IMG_1071în primul rând urmăresc mai multe reviste de specilitate, cum ar fi Vogue, Harpersbazaar Elle și stau cu ochii mereu pe canale TV de specialitate, urmăresc mai multe site-uri on line care transmit live prezentările de moda și astfel sunt la curent cu tot ce se întâmplă în lumea fashion.

 6. De unde te inspiri pentru a veni cu ceva nou pentru cei care te urmăresc?

O nouă zi, înseamnă o altă TU. Noi oamenii în fiecare zi suntem diferiți. Azi  nu mai suntem ceea ce am fort ieri sau ceea ce vom fi mâine, deci oricum oferi ceva diferit.  Dacă te referi la a oferi ceva diferit fața de ceea ce oferă „piața”-  nu încerc dau ceva diferit sau similar, pentru mine bloggingul nu este o aIMG_0306facere sau promovare sau conformare, mai degrabă o exprimare a EU-lui, iar succesul, aprecierea trebuie să vina de la sine, anume așa trebuie sa evolueze lucrurile în mod normal.  Nu trebuie să forțezi, să faci cu orice preț ceva și pentru orice reușită mică să strigi în gura mare. Prefer alții să vorbească  despre reușitele mele – nu eu să atenționez și să mă bag în seama. Nu fac decât  lucrurile care-mi plac, învăț în proces, în continuu  – am așteptări, dar prefer să nu vorbesc despre ele sau să stau să mă gândesc la ele. Cât despre inspirație, ea este pretutindeni și vine de oriunde. Din natură în primul rând, din liniștea și echilibrul ei, vine din discuții cu persoane interesante, din filele unei cărți bune și din tot ceea ce este  creat frumos. Cred că și-a pus amprenta și veșnica interacțiune cu lumea modei, toată viata mea conștientă eram și sunt la curent cu ceea ce se întâmplă în domeniul fashion, îmi amintesc acum de  revista BURDA MODEN din anii 80-90 pe care o răsfoiam la vârsta de 14 ani și satisfascția enormă pe care o aveam.

Cu inspirația cum e ?!? Iei informația, o treci prin propria prismă și dai ceva nou!

IMG_1225

7.   Ce detaliu vestimentar prevalează la tine în garderoba?

Cămăși, tricouri, pulovere băgate pe jumătate în pantaloni,  mâneci suflecate chiar și pe cele scurte de la tricouri pentru un plus de lejeritate și mereu rulez tivul pantalonului o dată sau de două ori, scurtez pantalonul, încât acesta să lase glezna la vedere.

8.   Numește 3-4 gânduri, idei care te ajută în viață?

– Traieste aici și acum! Trăieste total, traieste cu pasiune. Întelege, trebuie să devii o adevărată celebrare pentru tine însuți zi de zi!

– Fă-ți timp în fiecare zi pentru a admira natura, inspiră adânc aerul în piept. Ai nevoie de conexiunea aceasta, chiar dacă nu îți dai seama. Tu esti o parte din natură!

– Oamenii nu se întâlnesc întâmplător! Oricine sau orice vine în viața ta e cu un scop anume. O situație nedorita sau neplăcută este și ea una normala, ea nu are decât să te învețe ceva  – deci fii pe fază și învață lecția din prima.  Dacă o înveți din prima – ai scăpat, nu mai revine „neplăcerea”. În plus totul se cunoaște prin comparație – dacă nu ai ști ce înseamnă răul, ai ști oare ce e binele?

– Ce nu te omoară te face mai puternic! Și acea situație ucigătoare a fost absolut necesară la etapa respectivă în viața ta! Fără ea nu ai fi învățat, nu te-ai fi călit și nu ai fi făcut față viitorului!

– Familia e cea mai importantă, e ceea ce contează cu adevărat. Constientizează asta, menține atmosfera sănătoasă în interiorul ei și savureaza la maxim orice zi, orice clipă petrecută alături de cei dragi, ziua de mâine – poate sa nu fie!

– Oricine sau orice pleacă din viata ta, trebuie să plece, mai târziu cu siguranță vei  întelege că ce s-a întâmplat, trebuia să se întâmple . Accepta orice vine în viața ta, găsește putere și înțelepciune să treci peste și mișcă-te mereu înainte, nu sta niciodată pe loc, mișcarea este viata, fii deschis schimbărilor și mergi curajos înainte. Orice ni se întamplă e natural să se întâmple – e stupid să te împotrivești propriei naturi. Descoperă-te, trăiește din plin, creează, dăruiește.

 9. Cât de mult contează pentru tine tendințele impuse de designerii internaționali?

Sunt mereu informată la capitolul tendințe, dar nu neapărat implementez în ținutele mele ceea ce se consideră un MUST în noul sezon. E păcat să nu urmărești și să nu te informezi, dar e și mai stupid să te conformezi în totalitate, în detrimentul propriilor preferințe și simțiri. Mulți îmbracă o haina doar pentru că e trendy, dar arată mult prea ridicol în ea. Tendințele există ca să te informeze, să te direcționeze, să-ți arate ce reinventări, schimbări au loc în fiecare nou sezon în lumea modei, e ok să fii informat – nu însă să și te conformezi.DSC_2193

10. A fi femeie stilată înseamnă….

 O femeie stilată nu înseamnă categoric o femeie care pune pe ea ultimele colecții, ci mai degrabă una care poartă ținutele cu mult caracter și atitudine, și care mereu dă o notă personală ținutelor. E femeia care combină piesele în cele mai creative și inedite moduri. E cea pentru care brendul nu prea contează, pentru că știe ce și cum să îmbrace ca să arate chic, e la curent cu tendințele în modă, dar nu le urmeaza orbește, mai degraba știe să combine o piesă trendy cu restul deja existente în garderobă, nu copiaza un look ci interpretează într-un mod aparte ideea, creând mereu ținute personalizate.

IMG_0026

Foto: Arhiva Personală

 

Distribuie articolul: