Nu este ușor să stai izolat atunci când natura este atât de frumoasă, iar tentația de a ieși din casă devine tot mai mare pe zi ce trece, lux pe care nu fiecare și-l poate permite. Îți sugerăm să privești niște filme artistice și documentare, cu imagini superbe, care te vor ajuta să reziști și te vor teleporta, măcar și virtual, în cele mai frumoase locații de pe Terra.

Citește și: Turul virtual al Moldovei la 360°. Călătorește pe timp de carantină și trăiește o experiență imersivă cât #staiacasă (Video)

1.Okja, 2017. Filmul este o poveste fantastică care se bazează pe imagini computerizate, dar atât de frumoase! Prima jumătate a filmului surprinde viața simplă a unei fetițe (Ahn Seo-hyun) care își petrece timpul în pădure cu superpurcelușul său și locuiește într-o cabană de munte cu bunicul ei.

x

2. Free Solo 2018 – un film documentar spectaculos care a luat premiul Oscar, ce include o serie de capturi incredibile de munți și a alpinistului obsedat să le cucerească vârful.

3. The Tree of Life, anul 2011, filmul care îl are în unul dintre rolurile principale pe Brad Pitt. Drama adoptă o abordare macro și micro a naturii, fotografii ale unui fluture care se plimbă în jurul unei curți din față intercalate cu fotografii de peșteri și deșerturi magnifice (ca să nu mai vorbim de imagini reale ale cosmosului).

4. Daughters of the Dust, anul 1991. Imagini pline de soare fac ca râurile blânde, plajele și stejarii să se grăbească, să zvâcnească și să umple cu mai multă viață. Este un film independent, scris, regizat și produs de Julie Dash și este primul lungmetraj regizat de o femeie afro-americană distribuită teatral în Statele Unite.

5. Earth, 2007, un documentar despre faptul că natura este călătoria finală în sălbăticie, un triptic grijuliu în urma călătoriilor unui urs polar, a unei balene cocotate și a unui elefant african african.

6. Whale Rider, 2002, drama ce povestește despre o tânără fată Maōri, care luptă cu regulile arhaice de gen din tribul ei, filmul fiind filmat în Whangara, Noua Zeelandă.

7. The Lord of The Rings, 2001. Deși este un film din genul fantezie, imaginile sunt absolut spectaculoase și au fost filmate în mai multe locații din Noua Zeelandă.

8. Grizzly Man, 2005. Documentarul explorează viața complicată a lui Timothy Treadwell, un pasionat de urși care a trăit alături de animalele sale preferate în Parcul Național și Preserve Katmai și a înregistrat sute de ore de filmare. Ghidat de Herzog, este o explorare atentă, dar uneori sumbră, a umanității care se ciocnește cu natura.

9. Clouds of Sils Maria, 2014. drama relatează în mare parte istoria carierei agitate a unei actrițe legendare (Juliette Binoche) și a asistentei sale (Kristen Stewart), dar, în cele din urmă, își ia titlul în serios și oferă privitorilor imagini superbe a celor două făcând hicking în jurul regiunii Sils Maria, Elveția.

10. Portrait of a Lady on Fire, 2019. O dramă care se desfășoară într-un castel pe o frumoasă plajă stâncoasă din Bretania, surprinsă elegant de cinematograful Claire Mathon.

 

Distribuie articolul: