Mulți dintre noi se dezic de ciocolată atunci când ne dorim o siluetă mai reliefată. Acest fapt se întâmplă din cauza că nu cunoaștem proprietățile acestui produs. Să vedem împreună ce beneficii ascunde cel mai îndrăgit desert.

Ciocolata neagră este cea mai benefică

Ciocolata neagră este mult mai sănătoasă decât ciocolata cu lapte. Acest lucru trebuie reținut. Bomboanele și ciocolatele cu care suntem obișnuiți conțin foarte puțin praf de cacao, dar mult zahăr. Treceți la ciocolată neagră. Se spune că putem mânca fără griji aproximativ 30 de grame pe zi.

Ciocolata poate înlocui cafeaua

Ciocolata conține o substanță numită teobromină, care poate fi numită alternativa cofeinei. Cu toate acestea, efectul său este mult mai slab, stimulează delicat și inofensiv sistemul cardiovascular și nervos. Oamenii de știință au calculat, pentru orice eventualitate, că o doză letală de teobromină poate fi obținută consumând aproximativ 30 kg de ciocolată dintr-o singură dată, astfel încât nu vă veți putea intoxica. Dar trebuie să cunoașteți că animalelor le este interzisă ciocolata, pentru că la animale aceasta poate provoca efecte mult mai serioase decât credem.

Ciocolata cu lapte este sursa de energie

Cercetătorii de la Universitatea Indiană au decis să spună câteva cuvinte în apărarea ciocolatei cu lapte. Pentru a face acest lucru, au hrănit un grup de bicicliști cu ciocolate. Ca rezultat, s-a dovedit, că consumatorii de ciocolată cu lapte după antrenament au fost mult mai puțin epuizați, iar rezultatele erau mai impresionante comparativ cu cei care în mod obișnuit consumau băutură sportivă.

Ciocolata mexicană – cel mai bun medicament împotriva bolilor

În unele state din Mexic, vindecătorii populari – curanderos încă trăiesc, trăiesc și tratează oamenii. În arsenalul lor de leacuri, băutura de ciocolată nu este ultima. De exemplu, ea poate fi consumată cu diagnosticul bronșită. În plus, copiilor li se recomandă să bea ciocolată dimineața, deoarece după aceasta nici un scorpion, viespe sau altă insectă nu fi interesată de acești copii.

Elvețienii mănâncă cea mai multă ciocolată din lume

Pe an, o persoană din Elveția consumă 10 kg de ciocolată. Chiar dacă noi vom consuma acea normă recomandată, adică 30 g, oricum nu vom depăși mai mult de 9 kg per an. Deci, avem unde crește.

Ciocolata neagră îmbunătățește vederea

Ciocolata neagră scade tensiunea arterială, îmbunătățește memoria, vigilența, viteza de reacție și abilitățile de rezolvare a problemelor prin creșterea fluxului de sânge în creier. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că ciocolata este esențială în țările cu condiții meteorologice slabe, deoarece accentuează vederea.

Ciocolata apără pielea de la razele solare

Oamenii de știință din Germania, care aparent încearcă să-și depășească omologii străini, au descoperit că flavonoidele conținute în ciocolată absorb radiațiile ultraviolete, contribuind astfel la protejarea pielii noastre. Și apropo, nu au găsit nicio legătură între consumul de ciocolată și acneea. Deși unii au, de exemplu, alergie la ciocolată.

Peste 50 de milioane de oameni, din întreaga lume,  lucrează în producția de ciocolată

O mulțime de ciocolată este produsă în lume sub diferite forme. Această producție uriașă are peste 50 de milioane de oameni din întreaga lume. Imaginați-vă câți oameni, datorită ciocolatei, au locuri de muncă, bogăție și … posibilitatea de a cumpăra ciocolată!

Ciocolata este mai bună decât un… sărut

Un alt fapt drăguț și provocator: topirea ciocolatei în cavitatea bucală a unei persoane poate duce la un efect de „euforie” mai durabil decât cel provocat de sărut. Cercetătorii italieni au decis să adauge combustibil în foc și au demonstrat că femeile care consumă regulat ciocolată au o viață sexuală mai bună.

Ciocolata este hrana zeilor

Cuvântul „cacao” ne-a fost dat de indienii olmeci care locuiau pe coasta Mexicului în urmă cu trei mii de ani. Ei au inventat această băutură și altceva nu se știe despre ei. Cei care au venit după Maya iubeau ciocolata și o numeau mâncarea zeilor, folosind-o în ritualuri. Iar numele botanic al plantei din care este făcută ciocolata este Theobroma cacao, în greacă înseamnă „mâncare a zeilor”, din theos – Dumnezeu și broma – mâncare.

Sursă: marieclaire.ru