Cele mai scumpe alimente din prezent sunt cele despre care o bună parte dintre noi nici măcar nu au auzit. Vei fi surprinsă să afli că o masă la un restaurant local nu reprezintă nicio fracțiune din prețul produselor aflate în această listă, potrivit Elite Readers.

Topul celor mai scumpe alimente din lume a fost realizat în baza mai multor criterii, printre care cel mai mare preț și cât de greu este de găsit produsul.

10. Șunca iberică uscată

Șunca uscată iberică, cunoscută și cu numele de Jamon Iberico, este cea mai scumpă șuncă de pe planetă și este produsă în Spania. Pasionații de mâncare ar aprecia să aibă șansa de a avea acest aliment în farfurie. Prețul acestui aliment este de 392 de dolari per kilogram.

9. Friptură japoneză Wagyu

Această delicatesă japoneză este considerată una dintre cele mai gustoase mâncăruri din întreaga lume. Friptura Wagyu este gătită în Japonia și are o aromă specială datorită texturii untului folosit la preparare. Această friptură poate fi cumpărată cu 450 de dolari per kilogram.

8. Brânză Moose

Brânza din lapte de elan este pregătită la ferma Moose House din Suedia și este considerată cea mai scumpă brânză, având un preț de 1,074 dolari per kilogram.

7. Pui Ayam Cemani

Acest aliment poate fi găsit doar în Indonezia, pentru că guvernul acestei țări nu riscă să exporte acest produs din cauza gripei aviare. Puiul Ayam Cemani poate fi cumpărat cu 200 de dolari per kilogram.

6. Șofran

Șofranul este un condiment, care poate fi vândut cu un preț între 100 și 400 de dolari. Este atât de scump pentru că poate fi cules doar cu mâna într-o anumită perioadă a anului. Șofranul este considerat cel mai scump ingredient alimentar, iar un kilogram de aceste condimente este echivalent cu 300.000 de flori.

5. Trufe albe

În Europa, trufele albe pot fi găsite la un preț de 2.100 de dolari per kilogram. Cu siguranță este unul dintre cele mai scumpe alimente din lume având în vedere condițiile necesare pentru cultivarea trufelor albe.

4. Supa de cuib de rândunică

Această supă este foarte populară în bucătăria chinezească, având un preț de 3.000 de dolari per kilogram. Acest preț se datorează faptului că peste 90% din supa de cuib de pasăre conține salivă de pasăre. Potrivit experților, colectarea cuiburilor de rândunică este o muncă foarte periculoasă, deoarece păsările, de obicei, își construiesc cuiburile pe stânci.

3. Cafea Kopi Luwak

Kopi Luwak este populară în Indonezia, Filipine și în sudul Indiei. Este considerată cea mai scumpă cafea din lume, ajunge la 1200 de dolari per kilogram. Această cafea este obținută din boabele care au fost ingerate de un animal și care ulterior au fost expulzate prin excremente.

2. Ciuperci Matsutake

Aceste ciuperci sunt considerate printre cele mai rare delicatese din lume, iar dacă le găsești într-un magazin, nu ar trebui să fie mai ieftine de 600 de dolari per kilogram. În mod normal, acest aliment poate fi găsit în Japonia, dar poate fi cumpărat și în țările asiatice.

1. Caviar Albino

Cel mai scump aliment din lume, care costă 9100 de dolari per kilogram. Acest caviar este compus din icre de sturion, pește care se găsește de obicei în Marea Caspică.

Sursa: elitereaders.com

Distribuie articolul: