Protagonistul și realizatorul filmulețelor „Zdarova Natasha” a dat pe post un nou clip, în care se dă drept antreprenor, care a acaparat un teren al unei foste grădinițe. Astfel, acesta îi povestește personajului său imaginar care este în Moldova situația grădinițelor, cum sunt tratați copiii de către autorități și ce are el de gând să facă pe terenul pe care, mai ieri, copiii se jucau, dormeau și mâncau la grădiniță.

Într-un interviu acordat anterior revistei noastre, realizatorul clipurilor „Zdarova Natasha” a declarat că acest proiect a fost creat mai mult pentru sensibilizarea opiniei publice şi de a spune lucrurilor pe nume, iar una dintre priorităţile canalului va fi şi lupta cu ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

„Voi crea episoade care se vor axa pe întregul nostru sistem politic, social, economic etc. Fiecare dintre noi poate lupta cu ceea ce se întâmplă, unii de acasă, unii de peste hotare, unii în faţa televizorului, principalul e să nu pierdem speranţa ori de câte ori ne-am fi dezamăgit”.

Despre situația din orașul chișinău, elucidată și în video-ul de mai sus, autorul proiectului declară:

„Personal consider Chişinăul drept un oraş frumos, doar că frumuseţea sa este ascunsă după miile de gherete, construcţii ilegale, billboard-uri, clădiri de diferite mărimi şi design. Oraşul poate fi frumos nu doar prin investiţii de milioane sau granturi, ci prin simple reguli, pe care noi toţi trebuie să le respectăm.

Problema Chişinăului este aceeaşi ca şi în restul oraşelor din Moldova. Primarii se aleg nu pentru a face ordine într-un anumit oraş, dar sunt numiţi pentru ca în următorii 4 ani, să zombeze oamenii pentru următoarele alegeri şi să fure pe cât de mult e posibil.

Cred că totuşi avem nevoie de persoane apolitice, persoane dedicate oraşului. La fel, foarte important este să existe şi transparenţa decizională, mă refer la zecile de tendere care au loc anual şi la procedura de numire în funcţie a anumitor persoane. Niciodată nu am văzut pe site-urile de specialitate anunţuri cu privire la vreo funcţie vacantă pentru o anumită poziţie în primărie. Sau dacă şi au loc, atunci printr-o magie bine cunoscută nouă, sunt selectate alte persoane. Dar cred că nici în următorii 20 – 30 de ani nu se va schimba nimic.

Cu cât mai departe mergem, cu atât mai mult de lucru o să avem, deoarece situaţia doar se agravează.

Dacă în oraşele mari se mai face ceva, atunci chiar vă rog să treceţi şi să priviţi ce se face în restul… Oraşele sunt pe cale de dispariţie.

Trebuie să lăsăm gradele de rudenie, ambiţiile proprii, „otkat-urile” şi pur şi simplu să ne apucăm de lucru.”

Distribuie articolul: