Viorica Beșliu este de profesie medic-neonatolog, însă de mai bine de 10 ani activează în domeniul medicinei estetice. În paralel, la cererea clientelor cu tenul mai deosebit, Viorica a început să elaboreze creme cu formule cosmetice din ingrediente absolut naturale. Dragostea pentru frumusețe, dar și creativitatea se regăsesc acum în Viorelia- Biocosmetic, iar fostul medic neonatolog s-a specializat într-o ramură mai îngustă – mezoterapii, revitalizări și filere.

La Viorelia- Biocosmetic, Viorica creează uleiuri, creme pentru diferite tipuri de ten, pentru diferite necesități ale pielii, unturi de corp, serumuri și elixiruri, peelinguri și demachiante. Am întrebat-o după ce criterii le creează, care sunt cele mai frecvente probleme de ten ale femeilor și cum se nasc rețetele Viorelia.

Ideea se dezvoltă experimentând

„Într-o bună dimineață m-am trezit cu intenția clară de a prepara câteva produse cosmetice naturale. Experimentând, am început să simt cum îmbinarea proprietăţilor uleiurilor și unturilor vegetale cu arome exotice şi substanţe cu proprietăţi specifice, generează mai mult decât o stare de bine. Aceste amestecuri atent combinate pot schimba nu doar starea corpului, dar şi starea interioară. Adesea, au darul să te facă să te simţi cu adevărat bine în propria ta piele, să te transforme. Aveam o plăcere enormă din amestecarea celor doua faze – hidrică și lipidică – iar ca rezultat apărea crema multașteptată”, își amintește Viorica Beșliu.

Cremă de noapte nutritiv regenerantă by Viorelia Biocosmetic

Căutările și perseverența și-au spus cuvântul

„Reţetele s-au născut din propriile căutări şi dintr-o anume exigenţă personală şi profesională pe care o am. Am simţit de multe ori că atât eu, cât și familia sau clientele mele aveau nevoie şi că meritau altceva când vorbim de îngrijirea corporală. De acel ceva care să le ofere atât satisfacerea unor nevoi specifice, cum ar fi hidratarea, dar şi de un sentiment mai deosebit – să simtă că folosesc un produs viu. L-am creat, l-am testat și m-am convins singură că merită”, spune acum esteticiana.

Viorica Beșliu, estetician

Preferă să creeze creme foarte personalizat

„Lucrez doar cu ingrediente 100% naturale, atent selectate, bioactive. Cele mai multe dintre ele sunt rare şi organice. Toate produsele Viorelia- Biocosmetic sunt handmade, realizate în tranşe mici, atent controlate, în atelierul meu. Termenul de valabilitate al produselor este 3 luni și dacă produsele sunt păstrate în condiții optime atunci poate să fie și până la 6 luni. De fapt prepar cremele doar la comandă, asta îmi permite să personalizez cel mai bine după ten produsul creat”, ne mai spune Viorica.

Ser pentru peeling cu acid salicilic by Viorelia Biocosmetic

Autor: Anastasia Florea, stagiară