IMG_5532siteIngrediente:
3 tulpini de țelină (tăiate în două)
100 gr. – brânză moale de vacă
1 cățel de usturoi
5 – 6 frunze de busuioc (sau ½ linguriță busuioc uscat)
1 linguriță – smântână
Sare și piper negru

Pentru decor:
Frunze proaspete sau uscate de busuioc

Mod de preparare:
1. Spală bine tuplinile de țelină, apoi cu ajutorul unui cuțit taie-le în jumătate pe verticală.
2. Pune brânza într-un castron și freac-o până devine omogenă și se aseamănă cu o cremă. Adaugă peste ea cașcavalul ras, cățelul de usturoi mătunțit , smântâna, busuiocul tocat mărunt și condimentează cu sare și piper. Amestecă bine toată compoziția.
3. Umple fiecare tulpină de țelină cu compoziția pregătită anterior (e de dorit să folosești o linguriță și să o umpli pe toată suprafața cu cremă de brânză).
4. La sfârșit aranjeaz-o pe o farfurie plată și decorează țelina cu câteva frunze proaspete/uscate de busuioc și servește-le ca aperitiv sau ca adaos la orice tip de mâncare. Poftă bună.

Sugestii:
Dacă dorești bucățile de țelină să fie mai mici taie-le în 3 sau în 4.