Ingrediente:
3 tulpini de țelină (tăiate în două)
100 gr. – brânză moale de vacă
1 cățel de usturoi
5 – 6 frunze de busuioc (sau ½ linguriță busuioc uscat)
1 linguriță – smântână
Sare și piper negru

Pentru decor:
Frunze proaspete sau uscate de busuioc

Mod de preparare:
1. Spală bine tuplinile de țelină, apoi cu ajutorul unui cuțit taie-le în jumătate pe verticală.
2. Pune brânza într-un castron și freac-o până devine omogenă și se aseamănă cu o cremă. Adaugă peste ea cașcavalul ras, cățelul de usturoi mărunțit, smântâna, busuiocul tocat mărunt și condimentează cu sare și piper. Amestecă bine toată compoziția.
3. Umple fiecare tulpină de țelină cu compoziția pregătită anterior (e de dorit să folosești o linguriță și să o umpli pe toată suprafața cu cremă de brânză).
4. La sfârșit aranjeaz-o pe o farfurie plată și decorează țelina cu câteva frunze proaspete/uscate de busuioc și servește-le ca aperitiv sau ca adaos la orice tip de mâncare. Poftă bună.

Sugestii:
Dacă dorești bucățile de țelină să fie mai mici taie-le în 3 sau în 4.