Un tânăr de 24 de ani din Ucraina s-a căsătorit cu verișoara lui în vârstă de 81 de ani pentru a scăpa de armată. Bărbatul susține că o legătură speciala cu verișoara lui și a negat că s-ar fi căsătorit cu ea doar pentru a nu fi recrutat, scrie dailymail.co.uk. În Ucraina, recrutarea este obligatorie, cu excepția cazurilor în care cel vizat are în grijă o persoană cu dizabilități. Sesizată asupra acestui caz, Armata a spus că nu îl va investiga pentru că nu are timp.

Alexander Kondratyuk a spus că s-a căsătorit cu Zinaida Illarionovna, verișoara lui cu dizabilități, mai în vârstă cu 57 de ani decât el, pentru că a dezvoltat o puternică afecțiune față de ea. Nunta a avut loc în orașul Baykovka, iar bătrâna a spus unor reporteri că Alexander este un soț bun, care are grijă de ea. Pe de altă parte, vecinii ei spun că femeia trăiește singură, iar Alexander nu a vizitat-o până acum, pe la bătrână fiind văzuți din când când nepoții și surorile ei.

În Ucraina, stagiul militar este obligatoriu, dar cei care fac dovada că au în îngrijire o persoană cu dizabilități nu sunt înrolați. Comisarul Aleksandr Danilyuk, una din autoritățile locale, susține că tânărul are tot dreptul de a nu fi recrutat din moment ce deține un document care atestă faptul că are în grijă o persoană cu dizabilități.

Oficialii Armatei au precizat, de asemenea, că nu niciun interes să investigheze cazul, din moment ce există documente oficiale și, în plus, nici nu au timp pentru așa ceva.

Sursa: AGORA

 

Distribuie articolul: