Ne plac lecturile pentru că ele ne transpun într-o lume de vis, într-un univers aparte. Un spațiu la care copiii puteau doar să viseze se va deschide în curând în Capitală. În sectorul Ciocana, mii de metri pătrați vor deveni țări de basm și personaje din poveștile lui Hans Christian Andersen, sub umbrela Andersen Activity Parc. Cel mai plăcut este că inițiatorii proiectului s-au gândit și la copii, și la „copiii mai mari”, astfel ca o ieșire în familie să fie o adevărată oază de relaxare.

L-au adus pe Andersen la Ciocana

Elena Cebanu, proprietara Andersen Activity Parc

„Ideea unui parc dedicat întregii familii ne-a apărut cu mult timp în urmă… Alături de cei dragi, îmi place foarte mult să călătoresc și, deoarece mergem în vacanțe mai mereu alături de fiica noastră, vizităm de fiecare dată parcurile de distracții pentru copii. Ne-am făcut deja o tradiție: orice oraș, orice țară este bifat alături de un  parc de distracții pentru copii! Iar fericirea copilului cred că este cea mai de preț amintire din aceste vacanțe.

Și așa s-a născut ideea creării unui parc de distracții… ca să avem un asemenea loc și la noi, la Chișinău, disponibil pentru toți copiii. În plus, ne-am bucurat de faptul că îi ajutăm în acest fel pe părinți să-și facă fericiți copiii lor”, ne-a mărturisit Elena Cebanu, directoarea centrului de distracții..

Totul e ca în poveștile lui Hans Christian Andersen

„În interior avem și celebrii soldăței de plumb (chiar la intrarea principală), și o pădure magică, și castelul regelui și reginei, și plante gigantice – ca în basmul „Thumbelina” și multe altele de care copiii își vor aminti cu mare drag. Locația este specială pentru că proiectul este realizat cu suflet. Fiecare detaliu a fost bine gândit: interiorul, zonele de joacă (apropo: fără mașini – doar jocuri active și pentru dezvoltare), zone foto, o scenă pentru evenimente etc. Accentul a fost pus și pe organizarea zilelor de naștere și, cel mai important, nu am uitat de confortul și comoditatea părinților care ne vor vizita parcul”, ne asigură cea care a venit cu ideea creării acestui spațiu.

Un șantier în care copiii vor construi singuri

„Parcul este împărțit în mai multe zone de joacă: destinate jocurilor active și a celor de dezvoltare. Un etaj întreg este destinat jocurilor active: avem un labirint imens, trambuline, pistoale cu aer, un tobogan (apropo, este proiectat pentru adulți), o zonă pentru copilași micuți și multe altele. Punctul culminant al proiectului va fi un adevărat șantier (da, părinții au citit corect), unde fiecare copil va putea conduce un adevărat excavator, o macara cu turn sau o bandă transportoare. Copiii se vor putea implica în construcția unei case sau să organizeze curse pe tractoare și încărcătoare de greutăți.

După jocurile active, copilul va putea lua un respiro în atelierul de creație, participând la master-class-uri sau construind un castel în camera Lego. Fiți pe pace, veți avea cu ce ocupa copilul! Chiar și pentru adulți aceasta centrul va fi o adevărată descoperire – în timp ce copilul se joacă, stai în compania prietenilor și servești o cină delicioasă”, mai spune Elena Cebanu pentru EA.md.

Petreceri tematice pline de aventuri

„Am pregătit multe surprize pentru oaspeții noștri… Voi deschide secretele unul câte unul și voi povesti despre petrecerile noastre tematice pe care le planificăm în cele mai mici detalii și care vor avea loc în mod regulat cu spectacole încântătoare. Avem pregătite și zone foto interactive, dar și un program special la fiecare eveniment.

La Andersen veți putea sărbători minunat o zi de naștere sau alte evenimente de familie, datorită interiorului interesant și confortabil al parcului. Pentru că avem multe oferte, spațiul și detaliile vă vor permite să organizați o petrecere cu orice temă și cu orice buget. O mică zi de naștere se poate transforma într-o mare surpriză!”, menționează directoarea parcului de distracții pentru copii.

Standarde de siguranță la cele mai înalte niveluri

„În ceea ce privește standardele de siguranță, se respectă toate regulile și reglementările cerute unui asemenea spațiu: toate camerele sunt echipate cu stingătoare de incendii și echipamente de securitate, peste tot avem instalată supravegherea video. În fiecare zonă de joc vor exista supraveghetori care vor monitoriza și ajuta micii noștri oaspeți. Toate echipamentele pentru copii au fost testate în prealabil și sunt în conformitate cu standardele de calitate, atât naționale, cât și internaționale. Nu am făcut economii pe seama asta!”, ne asigură directoarea centrului, Elena Cebanu.

Un restaurant împărțit în două zone

„Intenționat, am împărțit restaurantul în 2 zone: o cafenea confortabilă, situată chiar lângă zona de joacă, cu un bar de-a lungul acesteia pentru părinții care doresc să-i aibă permanent pe cei mici în ochii lor. Și un restaurant de familie cu terasă – pentru părinții care doresc să se bucure de mâncare delicioasă și de o odihnă liniștită, în timp ce copiii construiesc sau se distrează”, mai povestește Elena Cebanu.

Sărbătoarea e în fiecare zi

„Suntem siguri că Andersen Activity Park va deveni un loc în care copiii și părinții se vor simți la fel de bine, unde atmosfera de sărbătoare domnește în fiecare zi, iar cel mai important lucru va fi comunicarea între părinți și copii. Vă rog să nu notați această adresă, ci să le-a comunicați copiilor – ei vă vor face agenda. Adresa noastră: Strada Igor Vieru 8/3. Abonați-vă la pagina noastră de Facebook ca să fiți  la curent cu toate evenimentele și pentru a nu pierde marea noastră deschidere, în noiembrie. Vă așteptăm în vizită”, ne-a mai spus cu drag proprietara Andersen Activity Parc, Elena Cebanu.

 

P