Domnul și doamna Kuroki, un cuplu din Japonia, sunt căsătoriți din 1956 și sperau că vor călători prin țară, când vor ieși la pensie. Din păcate, chiar înainte de pensionare, doamna Kuroki s-a confruntat cu complicații din cauza diabetului și, în consecință, și-a pierdut vederea.

Orbirea bruscă a provocat o depresie profundă doamnei Kuroki, în care s-a aflat un timp îndelungat. Era devastată că nu va mai putea să-și petreacă pensionarea așa cum plănuise și simțea că viața ei a ajuns la sfârșit.

Soțul era foarte trist, văzându-și nevasta nefericită. Și a început să se gândească la modalități prin care ar putea ajuta la îmbunătățirea vieții soției sale. Inspirația i-a venit într-o zi când lucra în mica sa grădină și a observat câteva persoane oprindu-se să arunce o privire asupra florilor roz shibazakura pe care le-a plantat.

Dl Kuroki s-a gândit că, dacă va crea o grădină și mai mare, vor veni mai mulți vizitatori, ceea ce ar putea ajuta, să o înveselească pe doamna Kuroki.

Astfel acesta a petrecut următorii doi ani, plantând cât mai multe flori și având grijă de ele, pentru a le menține sănătoase. De-a lungul timpului, ferma de lapte Kuroki din Shintomi, Japonia, a fost transformată într-una dintre cele mai frumoase grădini din țară.

În cele din urmă, grădina Kuroki a devenit oarecum o destinație turistică, atrăgând vizitatori din toată regiunea. Doamna Kuroki nu putea să vadă florile, dar le putea mirosi și imagina cum arăta grădina. De asemenea, ea se află în compania multor persoane, datorită vizitatorilor grădinei.

Sursa

Distribuie articolul: