De câteva luni, trei familii, care locuiesc într-o curte de case pe pământ de pe strada Alexe Mateevici din Chișinău, ascultă în continuu muzică pentru înmormântări. Într-un interviu pentru anticorupție.md, aceștia au declarat că motivul este simplu: un om de afaceri încearcă să preseze familiile să-și vândă locuințele pentru un preț mic, pentru a ridica, în locul acestora, un bloc locativ cu mai multe etaje, relatează AGORA.md.

Potrivit publicației, stăpânii caselor au depus o sesizare pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md. S-a întâmplat după numeroase plângeri la organele de drept, însă, fără vreun rezultat. Oamenii se trezesc și se culcă acompaniați de marșuri funebre.

Locatarii bănuiesc că omul de afaceri, Vasile Lesnic, care mai este și directorul întreprinderii Coop-Alimentara, achită toate amenzile, și continuă să-și pună muzica.

„Iată aici avem dormitorul, dar deja nu-l mai folosim, ne-am retras cu toții în altă odaie, mai îndepărtată. Ziua mai este cum mai este, dar seara e un adevărat calvar, deja cedez psihic”, a declarat Natalia Busuioc, una dintre locuitoarele imobilului, pentru sursa citată.

În momentul în care cei de la anticoruptie.md se aflau în apartament, proprietarii apartamentului au mai chemat odată poliția. Omul legii, care a venit la fața locului, nu a putut să facă altceva, decât să mai constate încă o dată perturbarea liniștei și să-l mai sancționeze pe Lesnic cu o amendă (600-800 de lei).

Cu toate acestea, după ce locatarii au depus 30 de plângeri, polițiștii le-ar fi comunicat că nu pot să-l găsească pe Vasile Lesnic și amenzile nu sunt achitate.

Oamenii susțin că problemele au început în 2016, când Raisa Timofei, fosta șefă a Direcției privatizare din cadrul Primăriei Chișinău, a procurat trei apartamente amplasate în ograda respectivă. Timofei le-ar fi propus și celorlalți trei proprietari să-i vândă locuințele, dar a fost refuzată.

Ștefan Balmuș, avocatul celor trei familii hărțuite, a opinat că polițiștii ar fi intrat în cârdășie cu Lesnic și posedă imagini cu persoana responsabilă numită de Lesnic, care are grijă de imobile și este văzută cum intră periodic în apartament.

Urmărește în video de mai jos ce au povestit locuitorii de pe strada Mateevici.

Contactat de sursa citată, Vasile Lesnic, nu a fost găsit. Un bărbat a răspuns în locul omului de afaceri la telefon și a afirmat că nu știe unde se află acesta.

Sursa: AGORA

Foto: Pexels

Distribuie articolul: