Un minor în vârstă de 8 ani a fost victima unor agresiuni sexuale repetate comise de către un vecin, un bărbat de 54 de ani.

Agresorul a fost condamnat la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, care va fi executată într-un penitenciar de tip închis, conform informațiilor furnizate de Procuratura Generală (PG).

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, cu intenţie directă, fiind în stare să înţeleagă că acţiunile lui pot duce la deformarea personalităţii victimei şi contravin bunelor moravuri, fiind interzise de a fi întreprinse asupra copiilor, în una din zilele lunii decembrie 2022, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale cu un minor în vârstă de 8 ani, care locuia în vecinătate, văzându-l mergând spre casă, l-a ademenit la domiciliul său situat într-un sat din centrul țării. În dormitorul casei inculpatului, profitând de faptul că nu este observat de nimeni, precum şi de imposibilitatea minorului de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa în legătură cu vârsta fragedă a acestuia, i-a solicitat să întreprindă anumite acțiuni ilicite pentru a-și satisface poftele sexuale, în schimbul cărora, i-a oferit o jucărie în formă de constructor.

Anterior, inculpatul a mai întreprins asemenea acțiuni ilegale chiar în bucătăria de la domiciliul minorului”, se arată în nota informativă a PG.

Bărbatul nu și-a recunoscut vinovăția. Acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind condamnat pentru furt, tâlhărie și huliganism.

Distribuie articolul: