Pentru cei ce țin postul Crăciunului astăzi am hotărât să dedic niște rețete. Poate că nu-s cele mai originale, dar când ești la serviciu și nu ai timp să te gândești la bucatele de post, deseori nu-ți vine în gând nici chiar cea mai simplă rețetă. Deci, ca să nu fie monoton postul, voi face câteva rețete din acestea. Rețetă pentru 4 porții. Prețul unei porții – 5 lei.

Ingrediente

  • 500 gr de conopidă
  • Un praz
  • 4 cartofi medii
  • 100 gr rădăcină de țelină
  • 300 gr ciuperci

Mod de preparare
Turnăm într-o cratiță 1,5 litri de apă. Curățim cartofii, rădăcina de țelina și le tăiem în cubulețe. Conopida o separăm în buchețele mai mici. Legumele le punem în cratiță la fiert.

Între timp, tăiem prazul rondele. Câteva ciuperci le tăiem de-a lungul în feliuțe. Restul le tăiem mărunt. Călim prazul într-o tigaie cu puțin ulei.

După ce prazul se înmoaie, adăugăm ciupercile tăiate mărunt. Le sărăm și le lăsăm să se prăjească vreo 10 minute.

Răsturnăm ciupercile în cratița cu legume și fierbem supa până este gata. Mai sărăm și pipărăm după gust. Alternativ, puteți adăuga mirodeniile preferate (frunză de dafin, ienibahar sau 1-2 cuișoare) pentru ca supa să fie mai aromată. Pisăm niște usturoi și tocăm pătrunjelul mărunt. Presurăm deasupra supei. Apoi, trecem supa prin blender. Ciupercile tăiate felii le rumenim frumos în tigaie.

Turnăm supa-piureu în bol și ornăm cu feliile de ciuperci prăjite. Mai adăugăm pătrunjel după gust. Puteți servi cu pâine prăjită sau pesmeți.
Poftă bună!

Distribuie articolul: