Dacă ai vreo dilema legată de sex, aici vei găși răspunsul. Discuțiile despre orgasm, scăderea libidoului sau despre bolile cu transmitere sexuală… pot fi intimidante pentru multe dintre noi. Te-ai întrebat vreodată dacă experiențele tale din dormitor sunt „normale”?

Specialistiul în terapie de cuplu, Kimberly Anderson, răspunde la cele mai frecvente întrebări venite din partea femeilor:

1. Am 30 de ani și sunt încă virgină. Este în neregulă?

Răspunsul: „Nu este deloc rău să aștepți, însă viață sexuală nu trebuie începută nici prea târziu, așa cum nu trebuie începută nici prea devreme. Pe lângă tulburările psihice, virginitatea târzie îți poate aduce și chisturi ovariene”, susține Kimberly Anderson, specialist în terapie de cuplu.

2. Mi se pare că am un miros vaginal puternic. Este normal? Ar trebui să mă îngrijorez?

Răspunsul: „Nu, în niciun caz. Multe femei sunt conștiente de mirosul natural pe care îl emană vaginul lor, astfel că dau mai multă atenție acestui lucru decât partenerii lor”, spune Kimberly Anderson.

„Dacă însă tu și partenerul tău ați observat o schimbare a mirosului vaginal sau din punct de vedere al secretiilor intime, te sfătuiesc să mergi la medic pentru un control”, mai adaugă această.

3. Nu savurez sexul oral. Este ceva în neregulă cu mine?

Răspunsul: „Sunt două motive pentru care femeile nu doresc să li se facă sex oral: fie partenerul este nepriceput, fie li se pare că nu au un miros tocmai în regulă în zona intimă. Dacă problema este lipsa abilităților iubitului, îl poți ghida tu în direcția dorită. Iar în cel de-al doilea caz, un dus poate rezolva problema rapid.”

4. Simt durere în timpul actului sexual. Cât de normal este  acest lucru?

Răspunsul: „Peste 60% dintre femei au experimentat durere în timpul sexului, și în cele mai multe cazuri, lipsa lubrifierii este cauza durerii”, susține Kimberly Anderson.

„În plus, anticoncepționalele și alte medicamente pot contribui la uscăciunea din zona vaginală”, mai adaugă această.

5. Uneori, încep prin a fi excitată în timpul actului sexual și ulterior îmi pierd interesul… De ce se întâmplă acest lucru?

Răspunsul: „Nu îți fie teamă! Doar pentru că îți pierzi interesul în timpul sexului nu înseamnă că suferi de o disfuncție sexuală. Pentru o partida de sex grozavă, este important să îți cunoști corpul și să îi comunici partenerului dorințele și nevoile tale. Spune-i ce și cum îți place, transmite-i cum îți place să fii atinsă etc. Până la urmă, să faci lucrurile într-o manieră diferită, inedită… poate fi cheia plăcerilor sexuale”, susține specialistul în relații de cuplu Kimberly Anderson.

Sursa

Distribuie articolul: