Îți dorești un copil și te gândești din ce în ce mai mult că timpul se scurge prea repede? Există numeroase păreri când vine vorba de vârstă ideală pentru a face un copil, însă medicii îți dau un răspuns detaliat.

Planificarea unei sarcini implică foarte multe lucruri. Este o decizie care implică două persoane, o decizie asumată și care nu poate fi luată ușor. Statistic vorbind, tot mai multe femei amână să dea naștere, pentru că se concentrează mai mult pe studii și carieră. Își doresc independența, își doresc să fie mature și își doresc să fie pregătite pentru acest moment.

Dacă în trecut femeile se gândeau la întemeierea unei familii la vârste mult mai fragede, acum media celor care își doresc cu adevărat un copil este undeva pe la 26-30 de ani.

Care e vârstă ideală pentru a face un copil?

Decizia de a face un copil este una extrem de personală și nu există un răspuns greșit când vine vorba despre vârstă ideală pentru întemeierea unei familii. Fiecare femeie face acest pas în momentul în care este pregătită cu adevărat și are libertatea să aleagă când își dorește să dea naștere. Fiecare femeie are propriile motive pentru care amână decizia sau pentru care își dorește să rămână însărcinată.

Cu toate acestea, chiar dacă decizia de a da naștere este personală, medicii sunt de părere că există o vârstă ideală pentru a face un copil. Este vorba de vârstă la care corpul unei femei este pregătit pentru o sarcina. Potrivit studiilor, vârstă ideală pentru a rămâne însărcinată este 25 de ani. Din păcate, însă, este și vârstă la care multe femei lupta pentru o carieră solidă și câștigarea independenței financiare.

Femeile ar trebui să rămână însărcinate la 25 de ani

Desigur, din punct de vedere medical vârstă de 25 de ani este cea mai bună. Cu toate astea, medicii sunt de părere că nu există motive de îngrijorare pentru femeile care doresc să aibă un copil mai târziu. Totuși, specialiștii în fertilitate atrag atenția că după 40 de ani devine mai complicat să rămâi însărcinată. Partea bună este că medicină a evoluat foarte mult în ultimii ani, ceea ce înseamnă că o sarcina poate fi dusă până la capăt chiar și după vârstă de 40 de ani. În timp ce nu toate femeile aleg să dea naștere la o vârstă fragedă, acest lucru nu înseamnă că și-au anulat complet șansele.

Ceea ce contează cel mai mult este alegerea momentului potrivit. Îți doreșți să devii mama? Doar tu poți decide când eșți pregătită să faci acest pas. Indiferent ce vârstă ai, ascultă-ti corpul. Acordă atenție semnalelor pe care ti le transmite și vei ști când este momentul potrivit.

Sursa

Distribuie articolul: