Pensatul sprâncenelor la bărbați – o temă foarte discutată în ultimul timp. Este normal ca un bărbat să se îngrijească, iar dacă are nevoie să se penseze trebuie să o facă, dar desigur procedura va fi diferită decât în cazul femeilor. Cu siguranță nu vrei să îți vezi iubitul sau soțul cu sprâncenele vopsite. 

Specialista Elena Mukievits ne-a povestit despre cum sunt bărbații moldoveni când vine vorba de a se pensa. Chiar dacă încă are puțini clienți bărbați numărul lor se mărește, iar atitudinea bărbaților față de saloane și îngrijire pare să se schimbe.

Ai mulți clienți  bărbați care doresc să își penseze sprâncene sau e doar un trend abia la început?

Nu pot spune că am mulți clienți, însă cei care sunt mă vizitează regulat pentru a-și aranja sprâncenele. Este un trend relativ nou, mulți bărbați se jenează să vină la salonul de frumusețe pentru această procedură, iar de ceva timp preferă să meargă la barber shop unde li se poate oferiși acest  serviciu.

Bărbații vin singuri sau trași fiind de iubite sau soții?

Dacă să vorbim de prezența fizică, de regulă vin singuri. Dacă despre inițiativă , desigur sunt influențați, chiar și rugați de iubitele lor. În orice caz, cei care recurg la procedura de modelare forțat nu devin clienți fideli. Totuși este important bărbatul singur să înțeleagă că aspectul estetic îngrijit al sprâncenelor este o necesitate în zilele noastre. Tinerii de la 20 la 30 de ani sunt mai deschiși acestui trend.

Care este atitudinea lor, sunt sceptici sau au încredere în tine și se încredințează în totalitate pe mâna ta?

În mare parte se încredințează, deoarece ajung la mine prin recomandări. Câteodată clienții se miră că o „simplă” modelare poate cuprinde mai multe etape de pregătire și timp de lucru. O procedură calitativă poate dura până la 45 de minute. %.

Pentru ce proceduri optează, doar pensare sau și vopsire?

Modelarea combinată cu ceară și pensetă este la moment cea mai actuală procedură. Nu am avut pană când doritori la vopsire, dar mi-ar fi interesant să lucrez cu sprâncene ce au nevoie de vopsire.

 Există și clienți,care au tendința de a exagera dorindu-și forme prea accentuate?

Invers, își exprimă ferm dorința de a păstra forma cât mai naturală să nu se observe că au fost cumva modelate.

Ce sfaturi ai pentru bărbații care nici nu vor să audă de pensatul sprâncenelor?

Unii bărbați categoric nu doresc să recurgă la proceduri de înfrumusețare, crezând că acestea sunt menite doar pentru femei. Unii nici nu fac diferența dintre frumusețe și igienă, refuză aceeași manichiură igienică, nemaivorbind de sprâncene. Alții nu doresc să-și asume un anumit buget pentru aceste proceduri, având în prim plan cheltuieli mai importante. Disconfortul și durerea la fel sunt un factor decisiv. Bărbații sunt mai puțin rezistenți la astfel de manipulări, de aia  nu prea vin de bună voie. Sunt de acord, nu toți bărbații au nevoie de pensare, însă cei care văd și știu că au nevoie, le-aș sugera să o facă cu produse calitative și instrumente sterile.

Citește și: Ce să nu le faci niciodată sprâncenelor tale? Specialista Elena Mukievits ne-a spus secretul sprâncenelor perfecte (Interviu)

 

Distribuie articolul: