Chiar dacă programarea la salon este amânată pe perioada nedeterminată, părul tău nu poate aștepta. Un hairstilist american dezvăluie de ce trebuie să ții cont atunci când te vopsești de una singură, mai ales dacă pentru tine acest lucru este pentru prima dată. Este mai simplu în cazul în care ai o culoare uniformă care trebuie împrospătată sau pentru a ascunde firele albe, menționează andreearaicu.ro. Însă dacă vorbim despre balayage sau șuvițe lucrurile se complică. Ca să eviți un dezastru, iată câteva sfaturi oferite de hairstilistul Josh Wood pentru publicația redonline.co.uk.

Înainte de toate, trebuie să te asiguri că ai următoarele ustensile: mănuși din latex, o pensulă pentru vopsirea părului, vaselină sau o crema protectoare și clame de păr.

Reguli de urmat înainte de vopsirea părului:

 • Nu spăla părul cu două zile înainte de a aplica vopseaua, deoarece sebumul va acționa ca o barieră protectoare prevenind apariția iritațiilor.
 • Întotdeauna se face un test pe o șuviță de păr din spate. Acest lucru te va ajuta să-ți dai seama de timpul de acțiune al vopselei. Dacă ai un păr fin și subțire se va decolora mai rapid și e posibil să fie nevoie să scurtezi timpul recomandat pe instrucțiunile de folosire. În schimb, dacă ai păr uscat și aspru, poți să respecți instrucțiunile, recomandă hairstilistul.

Cum să te vopsești corect acasă: reguli de bază

 • Dacă vrei să acoperi firele albe de la rădăcină trebuie să aplici întotdeauna vopseaua de la rădăcină. La vârfuri părul este mai aspru, deoarece are o concentrație mai mare de vopsea și nu e necesar să aplici mult produs.
 • Urmează îndeaproape instrucțiunile de folosire a vopselei;
 • Folosește o pensulă pentru a obține o colorare uniformă și amestecă bine vopseaua într-un bol încăpător;
 • Cumpără întotdeauna două tuburi de vopsea, deoarece ultimul lucru pe care ți-l doreșți e să apreciezi greșit cantitatea de vopsea necesară pentru lungimea părului tău. Dacă ai părul până la umeri sau mai lung, e posibil să ai nevoie de mai multă vopsea;
 • Poartă întotdeauna mănuși din latex când aplici vopseaua pe par;
 • Plasează o oglindă și în spatele tău pentru un rezultat perfect;
 • Poartă întotdeauna o cască de protecție peste părul vopsit pentru a preveni scurgerea ei pe haine și piele.

Reguli de aplicare a vopselei

 • Folosește clamele de păr pentru a-l împărți în patru secțiuni pe care să le prinzi cu ajutorul lor. Apoi împarte fiecare secțiune pe șuvițe cu ajutorul unui pieptăn sau a aplicatorului de vopsea pentru a te asigura că obții o culoare omogenă. „Recomandarea mea ar fi să folosești metoda punctării când aplici vopseaua. Asta presupune să apeși ușor pe aplicator și să întinzi vopseaua pe cărarea care separă șuvițele, după care să o masezi pe rădăcini pentru o acoperire optimă a firelor albe. De asemenea, ține cont de faptul că firele cărunte tind să fie mai vizibile pe linia părului, astfel că e important să asiguri o atenție sporită acestei zone atunci când aplici vopseaua”, explică specialistul.
 • Aplică mai multă vopsea la baza părului, deoarece rădăcinile au nevoie de o acoperire optimă.
 • Reține că e bine să iei întotdeauna o nuanță mai deschisă decât părul tău, deoarece culorile au tendința de a părea mai închise odată ce sunt aplicate pe păr.

În cazul în care ai șuvițe blonde, specialistul susține că este mai greu să reîmprospătezi culoarea singură acasă și recomandă mai degrabă o hidratare intensă a părului. Asigură-te că aplici săptămânal o mască hidratantă sau un tratament intensiv pentru păr, deoarece de cele mai multe ori părul blond are nevoie tocmai de acest lucru pentru a arăta sănătos și revigorat.

Sursa: andreearaicu.ro

Foto: Pexels.com

Vezi și: „Minutul de aur”, momentul când poți obține rezultate fabuloase în rutina de îngrijire, potrivit specialiștilor de top