Din cauza miilor de cazuri de îmbolnăvire provocate de coronavirus, șase studenți originari din UTA Găgăuzia, s-au întors acasă din China, unde se aflau la studii. Despre aceasta comunică șeful Centrului de Sănătate Publică al Comratului, Ivan Hasta, menționează AGORA.md.

Studenții au revenit în R. Moldova în dimineața zilei de 10 februarie. Cei șase conaționali se aflau la studii în diferite universități din China, comunică gagauzinfo.md.

„Toți studenții sunt născuți în anul 2000. Trei dintre aceștia învățau la universitatea din orașul Nanking, iar alții trei – în orașul Zibo. Din cauza situații actuale din China, tinerii au fost lăsați în vacanță.

Toți sunt originari din Ceadîr-Lunga. Mai exact, din localitățile Beșchioz, Djoltai, Cazaclia, Chiriet-Lunga și Comrat”, spune Ivan Hasta.
Șeful Centrului de Sănătate Publică al Comratului a adăugat că toți studenții sunt în prezent la evidența medicului și se află la domiciliu.

„Sunt sub observație și nu prezintă febră sau alte semne de infecție. Până acum nu s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire”, a adăugat Hasta.

Menționăm că ultemele date arată că bilanțul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a trecut pragul de 900 de oameni, în timp ce numărul persoanelor care s-au infectat depășește 40 de mii. În R. Moldova, până acum, nu afost înregistrat niciun caz de îmbolnăvire.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: