Casele de modă Saint Laurent şi Balenciaga vor începe să producă măşti sanitare pentru a suplini lipsa acestor produse medicale pe durata pandemiei de coronavirus. Despre acest lucru au anunţat duminică reprezentanţii grupului Kering, care deţine cele două companii, potrivit Agerpres. Ne-am întrebat rapid ce fac ai noștri, cum și-au reorientat activitatea brandurile de haine de la noi?

La un simplu research am descoperit că avem pe cine aplauda:

Maicom a schimbat pijamalele pe măști

Maicom și-a anunțat la modul practic grija față de clienți și angajați. În această perioadă echipa maicom a decis să se concentreze pe producerea măștilor de protecție respiratorie din 100% bumbac în 3 straturi. Măștile sunt disponibile online pe maicom.md, grupate câte 3, 5, 7 sau 10, iar pentru comenzile mari se pot face cereri direct la producător.

Creatoarea de pijamale Ana Popova a donat deja măști. Ana Popova Loungewear a creat rapid, la cerere, mai multă măști textile. Acestea au luat forma unei donații pentru spitalul raional din Drochia, ca să poată mai ușor ține piept luptei împotriva pandemiei cu coronavirus.

Măști colorate… cât mai avem elastic

Cei de la Colors Boutique MD ne asigură că „Totul va fi bine! 🌈 Ne conformăm situație la ziua de astăzi 😔#coronavirus 😔 și încercăm să ne protejăm la maxim 😷Am creat #mască din bumbac reutilizabile Mărime universală, pentru maturi și copii.
Stock limitat (cit mai avem elastic 🤔) Avem grija de cei dragi 💯”, au notat aceștia. Comenzile pot fi date pe pagina lor de FB.

Ettery.md aduc culoare măștilor

Compania propune măști din coton de diverse culori, moderne și stilare. Aceștia ne comunică și cum trebuie folosite și întreținute, iar o mască ajunge să coste circa 20 de lei.

Mallena le livrează acasă

„Culorile disponibile la măști 😷 Stofa este bumbac hipoalergic, certificată OEKO- TEX, standart 100. Comanda minimă – 10 buc. #staiacasanoilivram”, scriu cei de la Mallena.md pe pagina lor de FB.

 

Menționăm că Organizația Mondială a Sănătății recomandă folosirea măștii de protecție doar în cazul în care suspectați că ați fost contaminat cu noul coronavirus, prezentați simptome de tuse, strănut, sau în cazul în care acordați asistență unei persoane care este suspectă de a fi infectată cu noul coronavirus.

Companiile din industria textilă au fost primele care și-au anunțat către guvern pierderile, fiind puternic afectate de această criză. Nu doar închiderea magazinelor a fost cauza, comenzile exterioare au început să scadă până la zero încă din luna februarie a acestui an, conform unui comunicat al APIUS.