Este un preparat al verii, îndrăgit de cei mai mulți dintre noi. Food bloggera Sabina Rusnac le-a împărtășit gurmanzilor, rețeta preferată de sos de roșii cu ardei copți.

„Dacă ar fi să aleg o mâncare pentru toată vara, cred că aș alege sosul de roșii cu ardei copți și pâine de casă, deși îmi place mult și brânză de oi cu roșii, sau poate păstăile – off nu mai știu exact😋. Tu ce preferi? „Patlagică cu chiperi” (așa ii ziceam în copilărie, la țară) – este cremoasă, dietetică și accesibilă”, scrie bloggera. Vezi mai jos metoda de pregătire a ardeilor copți în sos de roșii, după metoda Sabinei Rusnac.

Ingrediente:

  • roșii, ardei
  • 2 cepe
  • ulei de măsline,
  • 3 ouă
  • sare și piper după gust

Preparare:

1. Taie codița verde a roșiilor. Opărește roșiile cu apă clocotită și apoi îndepărtează coaja de pe ele. Trece legumele prin blender până obții un sos omogen.

2. Într-o tigaie adâncă, încinge 3-4 linguri ulei de măsline, călește 1-2 cepe cu puțina sare, până devin aurii.

3. Toarnă sosul obținut și fierbe la foc mic până scade aproape de jumătate. La final adaugă 2-3 ouă bătute bine. Condimentează cu sare și piper.

4. Ardeii ii coci simplu la cuptor, cu un strop de ulei.

TIPS: „Când se mai răcește, mie îmi place să mai dau sosul obținut, încă o dată prin blender, pentru a-l face mai estetic și mai cremos”, adaugă Sabina. 

Sursa: Sabina Rusnac, Bobulverde

Distribuie articolul: