Poate o persoană să se abțină de la sex și totuși să rămână aceeași ființă cu o personalitate armonioasă? Se poate trăi fără dragostea trupească în societatea modernă?

Fondatorul psihanalizei, Freud, crede că acest lucru este imposibil. Există bărbați și femei, care în mod voluntar, au renunțat la contacte sexuale. Freud, crede că dorința sexuală este o manifestare a energiei psihice înnăscute, libidoul, acesta fiind fundamentul tuturor actelor sexuale, informează teenproblem.net

Această energie conduce comportamentul nostru, ne face să simțim anxietatea care trebuie eliberată. Când această tensiune scade, simțim relaxare și fericire. Dacă această nevoie nu poate fi satisfăcută, dintr-un anumit motiv, apare un disconfort psihic iar omul simte teamă și lipsa de speranța. O lupta cu propria sensibilitate este obositoare și veți pierde multă energie în încercarea de a stopa impulsurile sexuale.

Există oameni care sunt dezamăgiți de sex. Au experimentat una sau mai multe traume de natură sexuală și se abțin de la a mai face dragoste, de teamă să nu sufere din nou. Ei încearcă să forțeze organismul să „tacă”, amintindu-i acestuia trauma suferită care are prioritate în față nevoilor sexuale.

Unii aleg abstinența pentru a se redescoperi, pentru a-și regăsi forță vitală în încercarea de a duce la bun sfârșit anumite activități. De cele mai multe ori, este invocat locul de muncă în argumentarea abstinenței sexuale.

A face dragoste nu este o necesitate vitală, precum respirația sau hrană, dar sexualitatea ne face să simțim că trăim viață din plin. Dacă va abțineți de la sex pentru mai mult timp trupul „adoarme”. Cu cât va fi mai lungă perioada de „relaxare sexuală”, cu atât veți reintră mai greu în formă.

Distribuie articolul: