Prințesa Charlotte a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a împlinit de curând vârsta de 3 ani. Fiica ducilor de Cambridge a impresionat recent cu un salut regal impecabil, iar la această vârsta fragedă învață și limba spaniolă.

La începutul acestui an, mama prințesei Charlotte, ducesa de Cambridge (Kate Middleton), a dezvăluit că micuței îi place să facă aluat de pizza, potrivit foxnews.com. „Am făcut aluat de pizza cu George și Charlotte. Le place mult, pentru că își murdăresc mâinile”, a spus ducesa la un eveniment care a avut loc în luna martie, la Londra.

Puțini sunt cei care știu că regretata Prințesă Diana și-a dorit, în copilărie și adolescență, să devină balerină. Ea își închipuia că, într-o zi, va putea dansa pentru Royal Ballet și îi va încânta pe toți cu postura și mișcările pe poante. În idealurile ei n-au fost nicicând tronul britanic ori coroana. Recent prințul William a recunocut că mama sa era o dansatoare minunată, iar în dorințele sale este ca micuța Charlotte să îi calce pe urme.

Într-o recepție recentă, Kate Middleton a spus despre pasiunea fetiței lor pentru dans: „Ea într-adevăr e încântată de asta!”.

Se pare că Prințesa Diana într-adevăr era pasionată de acest tip de dans, iar întru realizarea pasiunii sale, după ce a devenit prințesă, a susținut lotul național de balet și a militat pentru drepturile balerinelor. Un detaliu indedit legat de prințesa Charlotte Elizabeth Diana este că numele ei a fost ales pentru a omagia mai multe persoane din familia regală britanică – bunicului ei, prințul Charles, străbunicii ei, regina Elizabeth, dar și regretatei ei bunici, Diana, prințesa de Wales.

Născută pe 2 mai 2015, prințesa Charlotte ocupă locul al patrulea în linia de succesiune la tronul britanic, după fratele ei, prințul George (în vârstă de 4 ani, n.r.), tatăl ei, prințul William, și bunicul ei, prințul Charles. Fratele ei nou-născut, prințul Louis, se situează pe cel de-al cincilea loc în succesiunea tronul britanic.