Odată ce ai început să faci pregătirile pentru nunta ta, pregătește-te serios: ceea ce urmează după, de cele mai multe nu e la fel de roz cum ți-ai fi dorit. 90% din viitoarele mirese din Moldova întâlnesc o serie de impedimente în organizarea nunții lor. Despre ele, ne-a vorbit Mirela Urușciuc, fodatoare Art Group Avanti, care face cu dedicație și jobul de weeding planner.

„Vă voi dezvălui 10 momente, cele mai comune, de care se ciocnesc miresele de la noi, atunci când își organizează singure nunta:

1. Compromisurile cu părinții

Mergi să le dai vestea viitorilor socri mari și mici. Tare speri că dorința ta de a organiza o nuntă mică și cu tineret le va surâde.
Dar nu, n-ai noroc. Ei vor nuntă mare, cu tradiții și alai, cu ieșitul miresei din casă și alte chestii de care vroiai să fugi.

2. Cine plătește, acela decide

Ai vrea să zici că e nunta ta și ești în drept să alegi, dar în secunda următoare ți se spune ca părinții mirelui dau cu banul, așa că ai un pic de bun simț și resemnează-te.

3. Data nunții

Tu vrei nuntă-n mai, cu bujori și natură în floare, dar ai tăi insistă pe august, că atunci vin mătușile din Italia și verișorii din Anglia. Cum fără ei?

4. Alegerea restaurantului

Mai ai 6 luni până-n august. Ehehei, îți zici, reușești. Te-apuci să cauți restaurant. Habar nu ai de unde s-o iei. Suni la 10 săli, cele mai bune opțiuni au full în august, de marți până duminică.
Administratorii de restaurant te anunță fericiți că au zile libere în post. Tragi un bocet. Îți zici că nu mai vrei nuntă.

5. Alegerea prestatorilor

Ai răsfoit zeci de portofolii. Ai capul dobă de informație. Ai impresia că nu mai știi ce vrei. Ai dat search în toate sursele posibile, ca să citești recenzii. Te-ai încurcat și mai tare.

6. Contractări

Ești la lucru până la 18:00. În fiecare zi îți promiți că după serviciu o să suni furnizorii aleși pentru a vă întâlni. Grijile și responsabilitățile de nuntă nu te lasă să te concentrezi la muncă. Șefii te mustră, părinții în fiecare zi întreabă dacă ai rezolvat cu taraful ăla, să nu cumva să-l pierzi.

7. Dubii

Nu ai siguranța că tot ce-ai ales e bun. Mereu faci scroll pe Facebook, vezi altceva și parcă ți se pare că te-ai grăbit ba cu modelul de invitații, ba cu fotograful.

8. Ajunul evenimentului

Te-ai culcat cu capul obosit. Înainte de somn te-ai gândit dacă ai dus la sală băutura, dacă ți-a confirmat tanti Maria prezența, dacă oare n-o să uiți de buchetul miresei etc.
Mama te pune să faci curat în casă, că a doua zi e forfotă mare, cu foto, video și neamuri venite de la țară.

9. Nunta

Cu noaptea-n cap la machiaj, te-ntrebi oare când o să scapi de „marea zi”.
Nu că nu te-ai bucura de ea, dar ai obosit enorm de responsabilități. Cununie, înscriere, ședință foto…
La sală toți te trag de mânecă. Ai de aranjat plicurile, muzicanții întreabă când o să fie hrăniți, dansatorii cer colacul de întâmpinare, administratorul sălii vrea să-ți arate cum s-au aranjat mesele etc.
Toată seara încerci să savurezi evenimentul, printre momentele tehnice pe care le gestionezi. Alergi de colo-n colo, cu 10 kg de rochie în brațe, cu trena învârtită pe mână. În sfârșit ești de acord cu moderatorul că tortul trebuie dat la 2, nu la 3.

10. A doua zi

Te trezești cu machiajul de 24 de ore. Ai picioarele umflate, bătături, vânătăi pe coaste de la corset.
Conștientizezi că totul a trecut atât de repede, încât n-ai înțeles nimic.
Părinții sunt mulțumiți că ați ieșit în plus, că a rămas mâncare pentru încă o săptămână. Dar tu? Tu cu ce-ai rămas?
Știi, toate astea pot fi omise.
Ai putea uita de nervi, stres și oboseală. Angajează un wedding planner și ia-ți de toate aceste griji!”, ne asigură Mirela Urușciuc, organizator de nunți.
P