Au exploatat sexual o copilă de 14 ani timp de patru zile. Este vorba de patru bărbați din capitală, care, recent, au fost condamnați la închisoare pentru fapta comisă încă în vara anului 2015. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Chișinău, după ce anterior prima instanță a decis achitarea unuia dintre inculpați, iar alți doi au fost amnistiați, menționează AGORA.md.

Potrivit procurorilor, în vara anului 2015, bărbații au profitat de starea social-vulnerabilă a copilei și i-au propus un loc de muncă în calitate de servitoare la o saună. În realitate, fata a fost exploatată sexual, inclusiv în scop comercial.

Iar timp de două zile, victima a fost închisă într-un apartament din Chișinău. Aceasta a reușit să-și contacteze unchiul, care a și alertat oamenii legii. La scurt timp, copila a fost salvată.

Inculpații, cu vârste cuprinse între 28 și 50 de ani, au fost deferiți justiției în 2016. Unul dintre ei a fost achitat, pentru că instanța a decis că nu se întrunesc elementele infracțiunii. Alți doi au fost amnistiați și doar unul a fost condamnat.

Decizia primei instanțe a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău, care, abia în octombrie 2019, a emis o hotărâre – cei patru vor sta între opt și 15 ani după gratii. Procurorii spun că examinarea dosarului a fost tergiversată din cauza părților la proces.

De menționat este că decizia instanței de apel poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.

Sursa: AGORA