Pască cu brânză dulce și aluat este nelipsită de pe mesele românilor în ziua de Paște. Aluatul ca de cozonac se pregătește ușor, umplutură pe baza de brânză dulce este moale și aromată. Îți prezentăm rețeta de pască pe care o poți încerca acasă.

Ingrediente pentru aluat:

1 kilogram făină
un cubuleț de drojdie
350 ml lapte
150 ml ulei de floarea-soarelui
o cană de zahăr
4 ouă
zahăr vanilinat
coajă de la o lămâie

Ingrediente pentru umplutură:

1 kilogram brânză dulce
8 ouă
o cană de zahăr
2 linguri de gris
o pungă de stafide
esență de vanilie

Mod de preparare:

Separăm albușurile de gălbenușuriSe bat gălbenușuriledouă albușuri și o jumtate de linguriță de sare. Se adaugă zahărul în ploaie și se bat ouăle până când se topește zahărul.

Într-o ceșcuță cu lapte cald, dizolvăm cubulețul de drojdie.

Într-un vas, punem făină, facem o gaură în mijloc și punem drojdia. Lăsăm drojdia să se odihnească timp de 5 minute. Apoi, turnam peste făină ouăle bătute cu zahăr și laptele, zahărul vanilinat și coajă de lămâie. Începem să framantam. Treptat, continuând să framantam, adăugăm și uleiul. Aluatul este gata atunci când începe să facă bule de aer. Coca trebuie să aibă o consistentă elastică, ușor de manevrat.

Lăsăm aluatul să crească într-un loc călduț, ferit de curenți de aer. În acest timp, preparam umplutură de brânză dulce pentru pască moldovenească.

Amestecăm brânză dulce cu ouăle plus cele două albușuri rămase și zahărul. Dacă brânză e prea moale, iar compoziția ți se pare prea apoasă, poți adaugă și 2 linguri de gris.

Stafidele le lăsăm la hidratat în esență de rom sau în apă călduță.

Când compoziția pentru umplutură este gata adăugăm și stafidele și esență de vanilie și amestecăm cu atenție pentru a le încorpora.

Împărțim aluatul pentru pască în patru părți. Una dintre ele o întindem că pe o foaie de plăcintă și o așezăm cu grijă pe fundul tăvii tapetate cu făînă. O altă parte o împărțim în două și o facem suluri, apoi le răsucim (le împletim în două) și le așezăm pe pereții tăvii.

Lăsăm aluatul să stea în tavă și, când și-a dublat volumul, punem umplutură din brânză dulce.

Introducem tava cu pască moldovenească cu brânză dulce în cuptorul preîncălzit. Setăm temperatura la intensitate medie și lăsăm pască la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, până când aluatul e bine făcut, iar umplutură e rumenită. Puteți verifică dacă umplutură s-a copt cu ajutorul unei scobitori.

Pască moldovenească este gata!

Sursa: wowbiz.ro

Distribuie articolul: