Pilaful este felul de mâncare nelipsit de pe mesele noastre. Astăzi venim cu o rețetă ușoară de pilaf cu creveți, recomandată de chef Gordon Ramsay. 

Ingrediente:

  • 500 ml supă(bază) de pasăre
  • 4 linguri ulei măsline
  • 1 ceapă curățată și tăiată julien (pai)
  • 1 cățel de usturoi, curățat și tocat
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • 1 1/2 linguriță pudră curry (opțional)
  • 10 păstăi cardamom
  • frunzele de la câteva fire de cimbru
  • 200 g orez basmati
  • sare
  • piper măcinat
  • 20 creveți

Preparare:

  1. Încinge cuptorul la 200 de grade.
  2. Taie un disc din hârtie de copt care să acopere bine o cratiță termorezistentă, aceea care va fi introdusă la cuptor cu preparatul.
  3. Decupează în mijloc o gaură pentru aburi (împăturește foaia, taie vârful, apoi despăturește-o).
  4. Într-o altă cratiță se pune la fiert fondul de pui.
  5. Într-o cratiță  pentru cuptor se încinge uleiul de măsline și se adaugă ceapa, usturoiul, condimentele și cimbrul.
  6. Căliți pe foc timp de 2-3 minute și adăugați orezul.
  7. Potriviți cu sare și piper și stingeți cu supa de pui.
  8. Așezați deasupra creveții și hârtia pergament decupată și introduceți vasul la cuptor pentru 12 minute.
  9. Lăsați pilaful acoperit încă 5 minute, apoi serviți.

Notă: Pentru un plus de culoare puteți adăuga 2-3 linguri de mazăre congelată.

SURSA

Foto: Google.com

Vezi și: Cremă de sardine afumate cu brânză de vaci – un antreu pentru o masă deosebită

Distribuie articolul: