V-ați gândit vreodată la o modalitate home-made de a prepara popcorn-ul din carne de pui, la fel de apetisant în restaurantele fast-food? Din fericire, există o modalitate mai mult sau mai puțin inofensivă de preparare a acestui delciu care se devorează în câteva secunde.

Pntru prepararea popcorn-ului din carne de pui, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 

  • 600 gr. de piept de pui
  • 200 ml de iaurt ori smântână
  • 250 gr. de făină
  • piper negru măcinat
  • 3 căței de usturoi
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare după gust

Modul de preparare a popcornului din piept de pui:

Spală bine, stoarce de apă și taie în bucățele mici pieptul de pui. Amestecă bucățelele cu usturoiul tăiat mătunt, sare, piper și alte condimente preferate. Lasă carnea să se marineze pentru 20 de minute.

1

Toarnă făina într-o farfurie și presară deasupra ei puțină sare și piper. Amestecă. Fiecare bucățică de carne se va da prin acest amestec, după care – prin smântână sau iaurt.

Bucățelele de carne se vor da din nou prin făină. Acesta e secretul crustei crocante, care permite prepararea cărnii suculente.

2

Bucățelele de carne se vor lăsa să stea pentru 15 minute, pe suprafața unei plase metalice. Crusta cărnii va deveni crocantă doar așa.

3

După ce suprafața cărnii s-a uscat puțin, e timpul pentru prăjire! Într-o tigaie cu ulei încins, fiecare bucățică de carne se va prăji cam 4 minute, până la obținerea unei cruste aurii. Pentru a obține niște bucățele de carne mai moi, poți turna în baia de ulei o jumătate de pahar de apă rece.

4

Dacă nu sunteți pentru mâncarea preparată în baie de ulei, puneți carnea la copt în cuptor, timp de 15-20 de minute. Popcornul va ieși la fel de bun, doar că nu la fel de crocant.

seitan-popcorn-chicken-vegan-1400x895

Popcornul din piept de pui se servește cu sos de roșii și murături.

Foto: captură video, christianebailey.com

Distribuie articolul: