Adjana Odajiu are 27 de ani, este din Briceni și este o tânără hotărâtă și a avut mereu, o singură direcție, înainte. A studiat și a făcut muzică toată viața, iar acum se poate considera o norocoasă, căci are o meserie pe care o face din plăcere, și… mai nou, s-a lansat pe piața muzicală cu piesa „Am un bade și mi-i drag” .

Aceasta afirmă că a fost pasionată mereu de cultura artiștilor și a muzicii populare moldovenești. O perioadă lungă din viața sa a dedicat-o tinerilor și copiilor care au vrut să însușească muzica și tehnicile vocale.

Canto – o măiestrie a vocii

„Îmi place să cânt, îmi place să le spun şi altora cum e corect să o facă, care sunt momentele ce trebuie evidenţiate într-o lucrare. Am predat canto în orașul natal și am mizat foarte mult ca ceea ce am însușit eu, să transmit și generației care vine. Elevii mei sunt nume noi, care la fel ca și mine, sunt înca la început de cale de a păși profesionist cu melodii proprii”, spune tânăra interpretă.

„Am un bade și mi-i drag”

„Piesa în sine este în stil popular moldovenesc. Este o piesă sau o baladă populară moldovenească. Versurile sunt scrise de regretabilul poet, Dumitru Matcovschi, iar muzica și orchestrația, Grigore Onoico și Alexandru Focșa. La producția lansării a lucrat Veaceslav Tatar Slayk. Ne gândim la vară, când e cald și bine să filmăm și un videoclip”, menționează Adjana Odajiu, pentru EA.md.

Și, dacă tot vorbim despre muzică!

„Pe parcursul activității mele artistice, am cântat în cadrul a mai multor concursuri, spectacole, evenimente, emisiuni televizate și radiofonice. Cel mai mult dintre toate însă, m-a marcat Concursul Teodor Negara,  pentru că sincer, am interpretat chiar piesa aceasta pe care ați auzit-o și de-acolo, am înțeles că va prinde, va fi o lansare frumoasă”, a mai adăugat Adjana Odajiu.

Foto: Arhivă personală