Tot mai multe femei preferă să aibă legume, fructe şi zarzavaturi în buchetul de mireasă cu care merg la altar în ziua nunţii, compoziţiile fiind originale şi creative. "Tendinţa este buchetul sălbatic şi fantezist, cu un aranjament de sezon, suplu şi asimetric", spune în The Telegraph Chris Wood, profesionist în domeniu, menţionat de 20minutes.ch.

Buchetele nu mai sunt astfel exclusiv din flori, ci cuprind „un amestec de frunze, plante ierboase, fructe şi legume”, adaugă el.

Morcovii, broccoli, varza, anghinarea, prazul, dar şi merele, lămâile sau portocalele sunt acum preferate trandafirilor şi macilor.

Alegerea lor s-ar explica prin preferinţa pentru produsele fermierilor locali, dar are uneori şi o semnificaţie personală.

„Sunt fiica unui agricultor şi acum, soţie de agricultor. Am crescut pe lângă legume, aşa încât a fost frumos să le am în buchet în ziua cea mare”, afirmă Louise Thomas.

Unele plante sunt introduse în buchetul de mireasă pentru valoarea lor simbolică. De exemplu, cimbrişorul reprezintă curajul, iar lavanda, devotamentul şi iubirea eternă.

Acest tip de buchet nu este doar tendinţa în buchetul de mireasă, ci şi în aranjamentele florale de zi cu zi.

Sursa: 20min/Descoperă.ro

Foto: southboundbride.com

Distribuie articolul: