Se spune că orice activitate care își degajează energia și te calmează este foarte binevenită, în orice moment al vieții și dezvoltării noastre. O astfel de activitate a căutat Nicoleta Vrabie, fondatoarea brandului de pijamale Cellin, care s-a apucat, mai nou, de pictură. Ocupația îi ia câteva ore pe săptămână, dar îi oferă o energie nemaipomenită. Iată ce ne spune tânăra antreprenoare despre această ocupație.

A revenit la pensula pe care a lăsat-o în liceu

Nicoleta Vrabie, fondatoarea brandului de pijamale Cellin

„Cu 10 ani în urmă am absolvit liceul de pictură. În școală lucram la o pictură simplă și 4 săptămâni, iar acest lucru mă plictisea enorm de mult și niciodată nu le duceam până la capăt. Respectiv nici rezultatul nu era unul strălucitor. Îmi plăcea procesul în sine mai mult decât ce voi vedea la final. După liceu nu am mai pus mâna pe pensulă, cu toate că ideea de a merge în câmp undeva să pictez persista de mult timp în mintea mea…”, povestește Nicoleta Vrabie.

O vizită la un pictor i-a schimbat părerea

„Decizia de începe pictatul a fost luată în serios după o vizită la unul dintre cei mai talentați pictori de la noi, Nicola Latunov. Am ajuns la el în atelier prin intermediul unor prieteni, iar lucrările lui și mirosul de vopsele m-au făcut să nu mai stau pe gânduri. Chiar a doua zi m-am programat la unul din atelierele de creații și peste 2 zile am început prima lucrare. Sunt uimită de reacțiile pozitive pe care le primesc în urma postărilor mele cu toate că am încă foarte multe de învățat. Acum aștept cu nerăbdare ziua de sâmbătă, să merg în atelier”, ne destăinuie Nicoleta.

Pictura – cea mai bună meditație

„La pictură merg de cinci săptămâni și am înțeles că cea mai bună meditație o pot avea doar la orele de pictură. Mă simt de parcă m-aș desprinde de la lumea reală și rămân doar eu cu gândurile mele. Pentru mine este o adevărată terapie. Aș putea să recomand tuturor celor care măcar odată le-a trecut prin minte ideea de a picta, dar nu au făcut-o până acum din sutele de motive pe care le găsim noi întodeauna pentru a amâna lucrurile. Accept și toate criticile referitor la picturi și aștept cu nerăbdare să trec de această perioadă”, mai declară tânăra pentru EA.md.

Va decora cu ele viitoarea casă

„Picturile pe care le fac au deja locușorul lor pe pereții din căsuța noastră, care este în proces de construcție. Nu am o tehnică sau un stil anume, poate inconștient ea există. Aleg lucrările care îmi plac și mă las dusă de valul imaginației. Următoarea lucrare pe care o voi începe va fi o adevărată provocare pentru mine. M-am îndrăgostit de ea de îndată ce am văzut-o, însă rămâne secret până una alta. Mă bucur foarte mult de susținerea soțului meu, pentru care îi mulțumesc mult. El mă încurajează mereu. Cred că cel mai mult am rămas eu uimită, nu m-am așteptat la atâtea mesaje și încurajări din partea prietenilor. Iar acest fapt ma motivează și mai mult”, recunoaște Nicoleta Vrabie.

Pijamale pictate… ce idee minunată!

„Nu am prea mult timp, așa că merg doar odată în săptămâna la orele de pictură, în weekend. Motiv pentru care afacerea nu are de suferit, iar treburile casnice și copii rămân în totalitate în seama soțului. Uneori pentru a fi mai productivi este nevoie să ne acordăm suficient timp doar pentru sufletul nostru. Referitor la pijamalele pictate să știi că mi-ai dat o idee bună, o să mă gândesc mai serios la această întrebare. Cred că cel mai important este să începi să faci ceva, indiferent de domeniu. Sunt foarte timidă și modestă, așa că îi las pe alții să vorbească despre mine. Îmi place să încerc mereu ceva nou pentru mine, lucruri care mă scot din zona de confort. Și nu mă tem să risc și să-mi asum întotdeauna consecințele”, ne-a mai povestit tânăra antreprenoare.

Foto: Nicoleta Vrabie