Echipa Teatrului Popular, fondat de Victoria Roșca și colegii ei, pregătește o nouă surpriză scenică. Aceștia aduc un nou spectacol, după o celebră operă a lui Mihail Sadoveanu – „Baltagul”. Iată despre ce este „Urme de Baltag” și care este îndemnul acestei piese, premiera căreia este pe 15 februarie. 

O adaptare la zilele noastre

„Spectacolul „Urme de baltag”, dramatizat după romanul „Baltagul” de Mihail Sadoveanu, este unul greu. Haideți să recunoaștem. Am ales să montez acest text pentru că mi-a plăcut enorm dramatizarea lui Ion Guțu. Felul în care a găsit firul roșu, felul în care a conturat personajele și lumea lor interioară. Este o adaptare la actualitate, la tot ce înseamnă noi și „în zilele noastre””, ne-a mărturisit regizoarea Victoria Roșca, tot ea și actriță în spectacol.

Situații neprevăzute

„Vitoria Lipan, personajul central, pornește pe urmele bărbatului, Nechifor Lipan, care e plecat de acasă din toamnă, după o cumpărătură de oi. În drum, aceasta, pe lângă situațiile și oamenii noi întâlniți în cale, se declanșează și un conflict cu copiii acesteia. Care sunt mari deja și refuză să-și însoțească mama. Ce a făcut mama, vedeți la spectacol”, ne intrigă una dintre fondatoarele Teatrului Popular.

Echipă mai mare

„De astă dată în trupa Teatrului Popular s-au alăturat încă doi oameni frumoși și talentați. E vorba de Nicoleta Fiodorov, de la „Crenguță de Iederă” și interpretul de folclor Patric Hanganu! Au și ei niște roluri tare frumoase, calde, o să ne bucure și cu parte cântată. Invit oamenii la Teatrul Popular, la o gură de aer proaspăt. „Urme de baltag” e un spectacol cu un îndemn tare frumos: „Trăiește clipa”, mâine ai putea să nu mai fii”, a menționat pentru EA.md Victoria Roșca.

Bilete pentru spectacol pot fi procurate pe iTicket.md.