În contextul răspândirii rapide a noului tip de Coronavirus, primele metode de protecție cum ar fi măștile pentru față sau dezinfectantele dispar rapid de pe rafturile magazinelor și farmaciilor. Însă acesta nu este nicidecum un motiv ca să renunți la ele, ba dimpotrivă e cazul să te înveți să le confecționezi singură, acasă! Vezi mai jos că e posibil.

Învață să faci propria mască cu respirator, chiar la tine acasă

Adesea, măștile pe care le procuri la farmacie, care sunt confecționate la fabrici, nu au o protecție sută la sută. În schimb o mască cu respirator pe care o poți face singur, la tine acasă crește considerabil șansele de a nu contacta diverse particule încărcate cu bacterii și viruși. Nu este deloc imposibil, iar ceea de ce ai nevoie pentru a confecționa o astfel de mască este o cupă de sutien. Cum dintr-o cupă de sutien obții o mască cu respirator vezi în video de mai jos (începând cu minutul 24:00).

Învață cum se face un dezinfectant în condiții de casă

Ei bine, să ai la tine un dezinfectant în această perioadă este extrem de important. Iar dacă ți se părea o adevărată dilemă faptul că nu-l mai poți procura din farmacii, află că nu e chiar așa. Vezi mai jos cum faci, fără mari eforturi, cu ajutorul a 4 elemente ( alcool de 70%; apa oxigenată de 3%; glicerina; apa fiarta și răcită) un dezinfectant eficient chiar la tine acasă.

Acum că știi cum se face, nu ai motive să nu încerci și tu, iar noi nu avem decât să-ți urăm spor la treabă și sănătate.

Sursa: Youtube