A avut în repertoriu peste 500 de cântece, însă a lăsat publicului înregistrate doar 10. Maria Drăgan a fost comemorată, la 32 de ani de la moartea sa, prin lansarea unui CD cu piesele îndrăgite de folclor ale artistei. Proiectul a fost posibil grație inițiativei Valentinei Luchian, fondatoarea revistei FashionVIP și editorului publicației, Tatiana Slivca.

Colegii de breaslă, admiratorii cântecului artistei au fost prezenți la o seară de suflet, de povești despre Maria Drăgan și de multe amintiri frumoase legate de cariera sa. Natalia Barbu a reînviat alături de lăutari câteva dintre celebrele piese ale artistei.

„Un vis împlinit. Un proiect de suflet. Am lucrat la el cu multă dăruire și pasiune, chiar dacă nu a fost ușor, astăzi sunt împlinită și fericită când știi că poți să faci ceva frumos în viața asta pentru valorile noastre care din pacate în viață nu le prețuim la justa valoare. Maria Drăgan – un nume ce nu trebuie să-l uităm. O voce unică și o artistă de o frumusețe rară. Un prim și unic CD al Mariei Dragan… Mulțumesc enorm de mult tuturor pentru implicare și susținere. Minunatei mele echipe de la Fashion VIP, în frunte cu redactorul șef Tatiana Slivca… Cu siguranță vor urma și alte proiecte la fel de frumoase și valoroase”, a menționat Valentina Luchian, fondatoarea revistei.

„Pot spune sigur, ea a fost cea mai talentată dintre noi, toți care eram pe atunci la Mugurel. Nu mai era pe atunci voce ca a ei… și acum sunt puține. Îmi pare rău că nu am reușit noi, colegii, să-i fim alături, că poate nu am înțeles-o până la urmă. Îmi pare rău pentru ea că, deși știa că este bolnavă, avea tuberculoză, nu ținea regim și nu urma tratamentele. Asta de fapt a dus-o la pierzanie atât de tânără, dar și poate faptul că nu avea o familie întemeiată. Ea a fost o fire romantică și care iubea singurătatea”, ne-a spus Valentina Cojocaru, interpretă de folclor.

Foto: Dima Iacovlev