Natalia Popov este poate femeia care va rămâne veșnic tânără. În primul rând pentru că este mereu alături de tineri, le cunoaște aspirațiile și le susține avânturile. Pentru ea pedagogia nu este doar o profesie, ci chiar un stil de viață. Militează pentru educația nonformală și implicarea în diverse activități extracurriculare ale elevilor. Natalia Popov combină perfect postura de consilier local în sat cu cea de memebru Amnesty International și, înspirată de frumusețe, a ajuns deja lider Avon Moldova.

natalia popovSunt pedagog prin definiție și cred foarte mult în elevii mei, în potențialul lor, cred în comoara din ei… Așa le și spun adesea: „Aveți o comoară ascunsă în voi, trebuie doar să o arătați lumii”. Elevii, dar și copiii mei mă încarcă de energie zi de zi, ei mă fac să fiu un profesor bun, să fiu un profesionist și să fiu dedicată muncii mele.

Am pornit de la proiectele pentru infrastructură, deoarece situația școlilor din Republica Moldova este așa cum este și în primul rând am vrut condiții bune pentru ei. Cel mai mare succes cred că este faptul că elevii mei singuri implementează proiecte, ei sunt motorul școlii noastre.

Îmi doresc foarte mult ca toată lumea să fie fericită și în special copiii. Cu fiecare copil fericit cred că este și lumea mai bună și mai frumoasă și este o șansă pentru viitor. Motivația mea sunt copiii mei, am două fete, iar fericirea lor înseamnă și pentru mine fericire.

Vezi și: Olga Cebotari schimbă Moldova: „Mi-aș dori să pot schimba destine” (Video)

popov cu andreeaÎn școala în care activez, realizez deja al patrulea an „Maratonul Scrisorilor” – o acțiune civică în care elevii semnează pentru o anumită cauză în care sunt încălcate drepturile omului și ei pledează, scriu semnează pentru a ajuta, pentru a salva acești oameni, sunt cazuri și cauze reale, însă din alte țări, aceasta fiind politica Organizației Amnesty. Acest lucru oferă copiilor obiectivitate, claritate dar și creativitate, dau dovadă de altruism și un model civic demn de urmat. Copiilor le place foarte mult și chiar începând cu a doua ediție au preluat ei aproape toate detaliile organizatorice.

Problema multor femei de la noi este lipsa de curaj. Lor le-aș spune doar atât: „Ai încredere în tine”. Visul meu este să ajut femeile din jurul meu să iasă din pătratul în care s-au închis, pentru că libertatea de a acționa vine din libertatea de a gândi. Dacă mi-ar reuși măcar un pic să schimb lucrurile în direcția aceasta, aș fi și mai împlinită.

Lumea Avon este extraordinară. Sunt în această companie din 2005. Am început ca un Reprezentant, iar datorită Liderului care m-a ajutat și m-a ambiționat să mă mișc, am reușit să devin și Lider. Această companie m-a transformat pe mine ca femeie și investește în femei: în felul ei de a fi, de a gândi, de a trăi… pentru că face totul cu suflet. Și acolo unde pui suflet nu poate fi decât frumos, reușit, minunat!

Interviul face parte din campania „15 femei care schimbă Moldova”, lansată de Avon cu ocazia aniversării celor 15 ani de activitate.

Foto: Avon.md