Este mama a două fiice, de aceea cunoaște foarte bine care pot fi preocupările unei adolescente. Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a participat în cadrul evenimentului „Let Girls Learn”, care a avut loc ieri, la Harlem’s Apollo Theater. Acolo, Michelle Obama a vorbit despre care ar trebui să fie prioritățile adolescentei contemporane.

„Let Girls Learn” este o inițiativă care are menirea de a împuternici fetele și femeile prin educație. Campaniile acestui proiect abordează  62 de milioane de fete din întreaga lume, care au nevoie mai mult decât oricine de acces la educație.

Michelle Obama a fost invitată să vorbească la un nou eveniment marca „Let Girls Learn”, stârnind atenția tuturor tinerelor, mamelor și bunicilor prezente, prin discursul său. Și nu e de mirare, aceasta a atenționat fetele că trebuie să aibă în vizor mai întâi studiile și apoi relațiile.

Nu există niciun băiat, la această vârstă, care să fie suficient de drăguț sau de inteligent, ca să vă oprească din studii. Dacă n-aș fi făcut asta, când eram de vârsta voastră, cred că n-aș fi ajuns azi să fiu soția președintelui Statelor Unite ale Americii.

Concentrați-vă pe educație și nu pe băieți.

Pentru mine, problema educației este una personală. Când mă gândesc la cele 62 de milioane de fete care nu au acces la educație, mă gândesc la mine, mă gândesc la fiicele mele. Toate aceste fete sunt ca fiicele noaste. Cred că este un imperativ să le ajutăm pe aceste fete, la fel cum le ajutăm pe fiicele noastre. Aș vrea ca în SUA să existe o foame pentru educație, care e cheia pentru viitorul vostru”, a exclamat Michelele, în discursul său.

Foto: captură video

Distribuie articolul: