Sala Palatului Național „Nicolae Sulac” a găzduit, alaltăseară, un eveniment de excepție pentru industria muzicală autohtonă. Vorbim despre lansarea unui nou proiect muzical - „Ethno Republic”, pus la cale de instrumentistul Marcel Ștefăneț și realizat cu eforturile comune ale mai multor oameni talentați din țară.

Ethno Republic este un nou proiect pe care îl lansez după Transbalkanica și alte proiecte muzicale. Am păstrat piese mai vechi, am introdus și piese noi, dar ne-am axat pe îmbinarea folclorului cu elemente contemporane; unim mai multe direcții: jazz, pop, rock, muzică clasică ș.a..

Am unit muzicalul și dansul cu ajutorul a 25 de dansatori. De asemenea am unit muzica unei Orchestre de Cameră și a unui ansamblu de cor. În total, pe scenă au evoluat circa 50 de persoane. Unica vocalistă din proiect este Cornelia Ștefăneț, soția mea. De alți vocaliști nu avem nevoie.

14708129_1773372926237128_4241239737170131742_n

Pentru spectacolul de lansare, aduc sincere mulțumiri Asociației „Moldova Concert” în persoana domnului Andrei Locoman, care a avut încredere și ne-a oferit suport în toate modurile posibile.

Am lansat Ethno Republic pentru că multă lume nici măcar nu a auzit de noi ca țară, neam. L-am lansat pentru a promova folclorul nostru peste hotare”, mărturisește Marcel Ștefăneț, după ani de experiență în care a evoluat în multe orașe ale lumii.

Mult succes în realizarea misiunii!

Foto: ETHNO REPUBLIC, EventikA