Pe 23 și 24 iunie sunteți așteptați să petreceți clipe medievale alături de sute de luptători, meșteșugari, cavaleri, domnițe și truveri. Elementele centrale ale sărbătorii de epocă vor fi reconstituirea bătăliilor istorice, taberele medievale cu tot ce însemna viața cotidiană: bucătărie, artizanat, meșteșugărit și ateliere de fierărie. 

Turnirurile medievale au reprezentat întreceri cavalerești în care participanții își dovedeau măiestria în mânuirea armelor. Luptele erau închinate unor tinere femei alese de combatanți, iar răsplata pentru câștig era deseori mâna unei fete de sânge albastru. La Festivalul Medieval se vor aduna cei mai viteji și onești cavaleri, membri ai cluburilor internaționale de reconstituire istorică, care vor duce lupta supremă pentru cucerirea mâinii frumoasei prințese.

Spiritul medieval va fi susținut de cluburile de reconstituire istorică din Republica Moldova, Republica Belarus, Polonia și Ucraina, care vor înscena lupte istorice, unde spada și armura vor fi ca la ele acasă. Petru a intra și mai mult în atmosfera vremurilor de altădată, la Festivalul Medieval din anul acesta se vor organiza turniruri și concursuri medievale, tir cu arcul, aruncări cu toporul și lupte cavalerești. Luptătorii își vor măsura puterile participând la turnirul internațional 1 la 1, 3 la 3 și la luptele între sute de războinici.

Activități pentru copii la Festivalul Medieval

Pe 23 și 24 iunie, Centru Cultural Vatra adună toată lumea la cel mai grandios eveniment al verii – Festivalul Medieval. În cadrul Festivalului Medieval 2018, vizitatorii vor avea posibilitatea să fie parte dintr-o adevărată lecție de istorie, urmărind cavaleri prinși în lupte, îmbrăcați în costume medievale și mânuind arme specifice vremii. De asemeni, toți doritorii și membrii cluburilor de reconstituire istorică se vor putea implica în jocuri distractive medievale de tipul Orbii și sunducul, Călăreții și caii, Forța strămoșilor.

În paralel cu jocurile medievale pentru maturi, copiii se vor bucura de numeroase puncte de atracție, cum ar fi zona foto Micii Cavaleri, unde se vor transforma instantaneu în curajoși cavaleri, îmbrăcând elemente dintr-un costum medieval și salvând frumoasa prințesă din ghearele fiorosului dragon. Pentru micuții aventuroși care nu se tem să fie stropiți de picaturile zglobii de apă se va organiza Războiul picăturilor de apă – PaParrrrUde

Tiroliana, tirul cu arcul, aruncarea cu topoare, mini golf, fotbal, sunt doar câteva dintre activitățile pregătite atât pentru copiii curajoși, cât și pentru maturi.

Împreună cu picii lor, părinții și bunicii sunt invitați să facă o călătorie în trecutul minunat al națiunii noastre, vizitând Căsuța cu povești, un cadru autentic desprins din poveștile lui Ion Creangă, und copiii vor face cunoștință cu șotiosul Nică și personajele din povestea Capra cu trei iezi.

Plictiseala va lipsi din meniul festivalului și asta pentru că pe lângă activitățile distractive medievale, toți vor putea admira Codrii Moldovei în toată splendoarea lor, în cadrul drumețiilor pe trasee special amenajate, de diferite distanțe, cu posibilitatea de a face popas la diferite monunente istorice din Codrii Mănăstirii Căpriana și la stejarul lui Ștefan cel Mare.

Toți vizitatorii, dar și copilașii cei mai rezistenți, care nu vor fi obosiți de toate distracțiile de pe teritoriul Festivalului Medieval, vor avea parte și de un concert grandios, pe scena căruia vor urca interpreți, trupe și band-uri din țară și de peste hotare. Programul se va încheia cu un spectacol nocturn de excepție cu foc de tabără și fire-show feeric.

Bilete online pe www.afisha.md

*Intrare gratis pentru copii până la 12 ani și pentru adulți până la ora 11.00, în fiecare zi.

Mai multe detalii la nr. 079551133 și pe siteul evenimentului: http://bit.ly/medievalofficial

Facebook: Festival Medieval 2018 Vatra