Uneori lucrul de acasă se poate transforma într-un adevărat coșmar. Situația devine una cu adevărat dificilă atunci când nu-ți organizezi bine timpul, vezi mai jos câteva trucuri la care să apelezi și care ar putea să-ți facă ziua mai frumoasă, chiar și atunci când ai un job acasă.

Știai poți folosi cu succes tehnicile de organizare a jurnalului și pentru cariera ta? Este vorba despre journaling profesional, o unealtă care te ajuta ramai concentrată și atentă în această perioadă sensibilă, când mintea are tendința de a zbura rapid dintr-un loc în altul.

Chiar dacă lucrezi de acasă, iar lucrurile pot fi ceva mai dificile decât în condiții normale, această strategie te ajuta ții minte fiecare conversație, fiecare email și fiecare task.

Fă-ți schița pentru întreaga săptămână

Lucrurile pot părea dificile la job atunci când te gândești la toate sarcinile în același timp și nu știi încotro o apuci. Cu ce începi, ce lași la final și unde iți canalizezi mai multă energie?

Răspunsurile acestor întrebări vor deveni evidente atunci când îți structurezi fiecare săptămână. Ia o agendă și întocmește o schiță pentru săptămâna care urmează. Notează tot ce trebuie faci pe o listă cu bulleturi.

Apoi, împarte săptămână în zile și alocă sarcinile astfel încât acoperi totul cât mai eficient. Privind lucrurile în ansamblu, îți va fi mult mai ușor te raportezi la tot ce ai de făcut și dedici timp suficient fiecărui task.

De asemenea, poți crea o rubrică pentru idei, proiecte noi sau taskuri pentru care nu ai timp în prezent, dar pe care țiai dori le implementezi în viitor.

Trece în jurnal tot ce ai făcut în ziua respectivă

Odată ce ai în agendă lista cu taskuri, începe le bifezi pe măsură ce le rezolvi. Acest lucru îți va oferi o satisfacție aparte și îți va da motivația necesară pentru a continua fii productivă.

La finalul fiecărei zile, alocă zece minute pentru a nota în jurnal tot ce ai făcut. Ai trimis acel email important către echipă? Bifează! Ai început lucrezi la proiectul X, iar colega ta ți-a oferit feedback în ședință? Notează și acest lucru.

În acest mod, vei reuși ții evidența tuturor activităților, iar atunci când nu îți amintești ceva, te poți întoarce cu ușurință la notițe.

Această strategie simpla nu durează mult și te poate salva din situații complicate, mai ales atunci când ești anxioasă sau nu te poți concentra foarte bine pe partea profesională.

Notează-ți chiar și detaliile aparent insignifiante

Nu există informație inutilă, când vine vorba de journaling profesional. Chiar dacă discuția informală din pauză nu pare atât de importantă, s-ar putea vrei iți aduci aminte ai vorbit despre acel proiect cu acea colega.

Nu se știe niciodată când trebuie verifici lucruri din trecut, așa orice notiță se poate dovedi utilă, la un moment dat.

În plus, având totul pe hârtie, vei putea extrage date importante pentru CV-ul sau portofoliul tău profesional. Vei avea la îndemână toate taskurile reușite, toate proiectele la care ai lucrat și toate reușitele pe care le-ai avut, structurate în timp.

Sursa: AndreeaRaicu.ro

Distribuie articolul: