Corpul te servește în fiecare zi, te ajută să ajungi din punctul A în punctul B și este acolo pentru tine oricând ai avea nevoie. Dar cât de des îți răsplătești corpul pentru tot efortul care-l face spre realizarea planurilor, și cel mai important cât de des o faci? 

Așadar, iată selecția noastră a modurilor în care să ajungi să te iubești așa cum ești:

Poartă-te frumos cu tine

Poate suna ciudat la început, însă, pentru a reuși să te iubești cu adevărat și să fii împăcată cu tine, trebuie să te porți cu tine așa cum te porți cu ceilalți. Nu trebuie să te lași mai prejos deoarece tu ești cea mai importantă persoană din viața ta. Consideră acest lucru drept o regulă de aur și ai în vedere să o aplici în fiecare zi. Felul în care te porți cu tine este și felul în care cei din jur se poartă cu tine, astfel că nu înceta să ai grijă de tine așa cum ai față de ceilalți.

Nu lua în seamă standardele impuse de societate

Așa-zisele standarde impuse de societate nu doar că nu există, dar ne determină să ne pierdem extrem de ușor încrederea în sine, considerând că frumusețea este una singură. Ei bine, frumusețea vine în toate formele și mărimile posibile și imposibile și nu ar trebui să acorzi atenție acestor reguli, indiferent că ele vin din partea marilor companii ale lumii.

Nu te mai cântări în fiecare zi

Te-ai îngrășat două kilograme săptămâna aceasta? Ai mâncat mai mult și poate chiar nesănătos? Poate fi extrem de periculos dacă ai această obsesie de a te cântări în fiecare zi chiar și de a verifica dacă te-ai îngrășat sau nu. Important este felul în care te simți tu cu tine și dacă ești mulțumită de felul în care arăți.

Vorbește cu tine în oglindă

Te poate ajuta extrem de mult la nivel emoțional dacă vorbești cu tine într-o oglindă și mai ales dacă îți spui și lucruri frumoase. Este un mod simplu de a-ți începe ziua așa cum ar trebui și de a recăpăta încrederea de care ai nevoie. Începe cu afirmații scurte, care au în vedere felul frumos în care îți stă părul, felul în care te-ai îmbrăcat astăzi sau că ai încercat o noua metodă de a te machia.

Nu mai încerca toate dietele de pe Internet 

Dietele pe care le găsești pe Internet te pot ajuta pe termen scurt dacă îți dorești o schimbare, însă pe termen lung ai nevoie să consulți un nutriționist. Nu doar că poți avea parte de un dezechilibru emoțional din cauza faptului că nu ajungi la rezultatul dorit, dar este și extrem de periculos în același timp. Dacă într-adevăr vrei să scapi de anumite kilograme în plus, începe cu pași mici.

Nu te mai compara cu ceilalți

Pe cât de complicat ar suna, pe atât de ușor este. În realitate, suntem obișnuiți încă de mici să ne comparăm cu ceilalți, mai ales în ceea ce privește rezultatele academice, iar cu timpul continuăm să ne comparăm cu modelele de pe Instagram și care pozează având viața perfectă. Ei bine, viața reală nu este așa! Cele mai multe imagini care apar în mediul online sunt retușate pentru a ajunge la forma dorită. Compară-te doar cu tine și cu persoana care vrei să devii.

Răsfață-te ori de câte ori simți nevoia

Tânjești după o felie de tort, dar te gândești că te vei îngrășa după? Îți dorești de multă vreme să mergi într-o vacanță, dar o amâni, inventând tot felul de scuze? Ar trebui să începi să te răsfeți în fiecare zi, fie că ai avut o zi bună sau proastă. Începe printr-o sesiune de relaxare la spa sau cumpără-ți rochia pe care ai văzut-o la mall săptămâna trecută. Arată-ți aprecierea față de tine în fiecare zi și fii mândră de tine așa cum ești!

Sursa: Elle.ro

Distribuie articolul: